Pride szerveződik Pécsett

Wertheim László küldte be 2019. 12. 22., v - 10:00 időpontban

A nyár közepén jelentették be, hogy jövő májusban a baranyai megyeszékhely adhat otthont elsőként a homoszexuális felvonulásnak egy belga kapcsolatokkal rendelkező egyesület, a pécsiek előtt alig ismert – egyébként nem is magyar nevű – Diverse Youth Network jóvoltából. Az eseményről egyelőre keveset lehet tudni, a szervezők is viszonylag szűkszavúak, megkeresésünkre egyáltalán nem reagáltak – írja a bama.hu.

Azért választották Pécset, mert szerintük a „város megérett” a rendezvényre. A program szervezői szerint „a különböző kisebbségek összefogásával egy jelentős, fontos üzenetet hordozó, kulturális fesztivált tudnak létrehozni”. A 2020-as pécsi felvonulás rendezői már programszervező önkénteseket is keresnek, velük szemben fontos elvárás, hogy egyetemi hallgatók, friss diplomások legyenek. Szintén a közösségi médiában számoltak be arról, hogy néhány napja Pécsen találkoztak a budapesti pride szervezőivel.

A téma már a városházát is elérte, a legutóbbi közmeghallgatáson egy felszólaló Péterffy Attilának, Pécs polgármesterének szegezte a kérdést: miként viszonyul az önkormányzat a felvonuláshoz? Akkor a polgármester közölte, van saját véleménye, de azt nem árulta el. A közgyűlésben helyet foglaló pártok kapcsán pedig kijelentette: még nem alakították ki az álláspontjukat. A polgármester a BAMA, baranyai hírportál a témában feltett kérdéseire nem válaszolt.

A felvonulást elég a rendőrségen bejelenteni 48 órával a rendezvény előtt, ám várhatóan már hetekkel korábban megteszik, hogy az eseményt időben meg tudják tartani, hiszen lehetnek olyan kérdések, amiket két nap alatt nem lehetne tisztázni a rendőrséggel.

A “baloldal” érdekes új szövetségi politikájának, a városvezetésnek és persze a Momentum rugalmas tagfelvételi szokásának köszönhetően már félmillió forintos tiszteletdíjért innovációs tanácsnoki pozícióban dolgozhat az önkormányzatnál az a Nemes Balázs, aki néhány éve még a homoszexuálisok megdobálásáról értekezett. Úgy vélekedett, hogy utcakővel „picit durva” lenne megdobálni őket, de ha tojásról, záptojásról vagy vajsavval töltött tojásról van szó, akkor az már rendben van. A korábbi szélsőséges kijelentéseiről ismertté vált politikus egyébként ma már a balliberális Momentumot erősíti - írták a PestiSrácok.

Pride szerveződik Pécsett

 

Új hozzászólás