A Yinon-terv és az utána következő többi projekt...

HungaryFirst küldte be 2019. 12. 23., h - 06:27 időpontban

A Yinon-terv és az utána következő többi projekt, amelyeket a washingtoni neoliberális agytröszt dolgozott ki, nem kizárólag cionista stratégia. Ezek a tervek az Egyesült Államok külpolitikájának is szerves részét alkotják.

A Washingtont irányító államok feletti hatalom és az őt kiszolgáló neokon háborúpárti agytröszt törekszik a Közel-Kelet balkanizálására és a nagyobb államok kisebb politikai és vallási egységekre való feldarabolására.

Az Oded Yinon által és a washingtoni cionista neokonzervatív agytrösztök által elkészített mesterterv szoros kapcsolatban áll
- Irak 2003 évi inváziójával,
- a 2006-ban lezajlott libanoni háborúval,
- a 2011-es líbiai háborúval
- és a 2018-ban is folyamatban lévő szíriai, iraki és jemeni háborús akciókkal.

A Nagy-Izrael-terv szerves részét alkotja a szomszédos arab államok destabilizálása és lehetőség szerint több kisebb részre való feldarabolása.

Ezt az elképzelést támogatja az Egyesült Államok és azon belül is az AIPAC által irányított izraeli lobbi.
Nemzetközileg a NATO és Szaúd-Arábia is támogatja ezt az amerikai–izraeli expanzionista projektet. Netanyahu stratégiája szempontjából ez azt jelenti, hogy Izrael ki tudja bővíteni befolyási övezetét a Közel-Keleten és szembe tud szállni Iránnal.

Nagy-Izrael felöleli azt a területet, amely a Nílus völgyétől az Eufráteszig terjed. Száz évvel ezelőtt a cionista világszervezet stratégiai tervében a zsidó állam részét képezte a történelmi Palesztina, Dél-Libanon a Szidonig és Litáni folyóig, a szíriai Golán-magaslatok, a Hauran-síkság és Deraa, valamint a Hijaz vasútvonal Deraatól Ammanig, Jordánia fővárosáig, valamint az Akabai-öböl.

A Yinon-terv lényegében annak a cionista projektnek a megjelenési formája volt, amely támogatja a zsidó telepek telepek folyamatos kiterjesztését. Ez azt jelenti, hogy a palesztinokat folyamatosan ki kell szorítani Palesztinából, annektálva mind a Jordán nyugati partját, mind a Gázai övezetet Izrael állam területéhez.
Mahdi Darius Nazemroaya már 2011-ben megállapította, hogy a Yinon-terv valójában Nagy-Britannia gyarmatosító elgondolásainak folytatódását jelentette a Közel-Keleten. Ezt írja a Global Researchben publikált írásában:

„A Yinon-terv egy izraeli stratégiai terv Izrael regionális felsőbbrendűségének biztosítására.
Azt követeli és írja elő, hogy Izraelnek át kell alakítania geopolitikai környezetét az őt körülvevő arab államok balkanizálásával és kisebb gyengébb államokra való feldarabolásával. Az izraeli stratégák Irakot tekintették a legnagyobb stratégiai kihívásnak egy arab állam részéről. Ezért választották ki Irakot a Közel-Kelet és az arab világ balkanizációjának a központjául. A Yinon-terv koncepciója szerint Irakot az izraeli stratégák fel kívánták darabolni egy kurd és két arab államra, egy síita muszlimra és egy másik szunnita muszlim államra. Ennek a tervnek az első lépése volt a háború kirobbantása Irak és Irán között, amit a Yinon-terv is tartalmaz."

 

SBG Buddha, VilagHelyzete

Új hozzászólás