Migránsok zaklatták az utasokat egy erdélyi vonaton

Kovácsi Sándor küldte be 2020. 01. 15., sze - 05:35 időpontban

Fenyegetően kiabált és lökdöste egy migráns a Temesvár-Nagybánya között közlekedő vonat kalauzát a hétvégén. Az egyik utas felvételein az is látszik, ahogy a magát líbiainak mondó férfi többször próbálja megütni az ellenőrt. Később, már társai gyűrűjében is folytatta a fenyegetőzést. Nem sokkal korábban a román hatóságok a magyar határhoz közeli Érmihályfalváról indították útnak őket a nagysomkúti befogadóállomásra. A vonaton azonban több utast is zaklattak, illetve volt, akit ki is raboltak. Amikor a kalauzok figyelmeztették az utasokat a veszélyre, azzal fenyegetőztek, hogy elvágják a torkukat.

A migránsokat végül Nagykárolyban szállították le a vonatról. A kalauz ott kétségbeesetten mesélte el a rendőröknek, hogy mi történt. A három férfit kihallgatták. Pénzbírságot róttak ki a migránsokra rendbontás miatt, ugyanis egyelőre nem érkezett írásos feljelentés ellenük, miután itt a nagykárolyi állomás rendészetén kihallgatták őket, elszállították a nagysomkúti menekültszállásra.

A Bihar Megyei Határrendészeti Hivatal Közleménye szerint mivel a három férfi korábban menedékjogot igényelt a Máramaros Megyei Bevádorlási hivatalnál, ezért nekik nem kötelességük hivatalos kíséretet biztosítani melléjük, szabadon járhatnak-kelhetnek bárhol az országban. A migránsok célja feltehetően Magyarország volt, és innen akartak Nyugat-Európába jutni. Hétfő délután csendes volt a nagykárolyi vasútállomás. Néhányan vártak csak a vonatokra. A városban élők azt mondják, felháborítja és elkeseríti őket a támadás – tudósította a hirado.hu.

Új hozzászólás