Az LMBTQ közösség állítja, hogy Kölcsey Ferenc homoszexuális volt

Wertheim László küldte be 2020. 01. 18., szo - 05:56 időpontban

A baloldali média manapság szeret azzal foglalkozni, hogy Kölcsey meleg volt-e. A 24.hu-nál például annak idején azzal próbálták erősíteni ezzel kapcsolatos reményeiket, hogy 1813 szeptemberében a 23 éves Kölcsey Ferenc szokatlan verset írt a jegyességéről: „Mért e reszkető könyű szememben? / Mért ez édes órán új remény? / Bájos arcod, százszor boldog álom, / A múltban s jövőben nem találom.” Szerintük furcsa, hogy e sorokat elküldte legjobb barátjának, akit a “világon a legjobban szeretett”.

Szinte minden ellenzéki portálon jelent meg cikk arról, hogy a kezdeményezés zátonyra futott, mert a Fideszesnek lenni már régen nem menő, és különben is a fiatalokat egyáltalán nem érdekli a magyar kormány diktatúrája.

Legutóbb a progresszívek speciális erői, az LGBTQ közösség is csatlakozott és egy szivárványos képpel “kölcseyzett” egy öblöset a Budapest Pride Facebook-oldalán, annyira gusztustalanul, amennyire csak lehet. A haza iránt totálisan érzéketlenek arra próbálnak éppen utalni, hogy a Himnusz szerzője meleg volt, amit a próbáltak igazolni:

Az LMBTQ közösség állítja, hogy Kölcsey Ferenc homoszexuális volt

 

Új hozzászólás