"Nesze sánta, itt egy púp..."

Szőnyi József küldte be 2020. 02. 06., cs - 18:18 időpontban

Nincs elég nyűgünk-bajunk, még ez is!
Hurrá! Ismét itt vannak a pufajkások: Újra van Munkásőrség!
Az 1989. évi XXX. törvény szerint a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott, amit az 1989. október 31.-i népszavazás több, mint 4 millió helyeslő szavazattal - 216 ezer "nem" szavazat ellenében - megerősített!
Eltelt jó 30 év a dobtárasok párnacihában őrizgetésével (soha, senki nem számolt el tételesen a kiosztott fegyverek megszűnést követő leadásával) és:
"A civil szervezetként hivatalosan is újjáalakult Munkásőrség várja soraiba az egykori munkásőröket és a nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat!"
Jól értsük: várja soraiba a ... nyomdokaikba lépő, nem ijedős(!!!) fiatalokat!
Mi ez, ha nem nyílt fegyveres hadrendbe szólítás és felbujtás, biztatás a múlt gyilkos, véres hagyományainak újraélesztésére? Mert ne legyen amnéziánk ismét: a Munkásőrég 1956-os forradalom leverésében résztvevő pufajkásokból alakult. Feladata alapvetően a fegyvertelen polgári lakosság megfélemlítése, kínvallatások céljából történő összefogdosása, megkínzása, legyilkolása volt.!
Tudni érdemes még, hogy civil szervezetet a területileg illetékes bíróság "nyilvántartásba vételi kérelem" elbírálása alapján engedélyez: "A bíróság a beérkezett kérelmet és mellékleteit megvizsgálja, hogy azok tartalmilag és formailag megfelelnek-e a jogszabályi követelményeknek. A bejegyzésről végzésben határoz, amely ellen fellebbezésnek nincs helye, így az jogerős."
Szépen vagyunk!
Még esetleg némi kis állami támogatás megítélését is megérhetjük az egyesület részére, hogy a berozsdált Kalacsnyikovokat újra cserélhessék, a szükség esetén üzembiztos működés érdekében...
Ideje lenne a polgári értékeket magáénak valló, "nem ijedős" normális többségnek most már valamilyen határozott választ adni erre és a többi, napi szinten tapasztalható nyílt támadásra!

 

Szőnyi József

Új hozzászólás