Pécsnek nem kell a buzifelvonulás

Kovácsi Sándor küldte be 2020. 02. 08., szo - 17:14 időpontban

Csaknem nyolcezren írták már alá a Pécs Pride 2020 rendezvény elleni online petíciót, és mind többen csatlakoznak a tiltakozó kezdeményezéshez. A pécsi nagycsaládosok az ügy miatt elhatározták, itt az ideje népszerűsíteni a hagyományos családmodellt.

A "ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ-felvonulást tartani!" elnevezésű online petíciót egy pécsi édesapa, Kovács István és barátai indítottak el még január közepén. A kezdeményezők azzal indokolták a petíciót, hogy 2020 májusában a Diverse Youth Network szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával emberjogi köntösbe csomagolva próbálnak mások számára megbotránkoztató LMBTQ-felvonulást szervezni Pécs Pride 2020 néven. Emiatt a tiltakozók azt írták, hogy „ne hagyjuk szó nélkül, emeljük fel a hangunkat az ellen, hogy egy több ezer éves történelmi városban, a gyermekek és családok szeme láttára provokatív, megbotránkoztató programot szervezhessenek”.

Mi, családos emberek a családi életet és annak örömeit többé-kevésbé magánügynek tekintjük, és nem hirdetjük ezt...

– válaszolta a Magyar Nemzet érdeklődésére a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke.

Azt tapasztaljuk, hogy családban élni élethosszig tartó boldogságot és örömet eredményez, akár a gyerekeken, akár az unokákon keresztül. Majd egyszer csak megjelenik egy bróker a piacon, és nagyon erős marketinggel elkezd egy teljesen rossz minőségű terméket hirdetni. Mi, házasok pedig értetlenkedve nézzük, hogy a bróker nagyon sok embert megtéveszt...

– fogalmazott képletesen Herbert Gábor.

Kiemelte: ezzel a házas emberek kihívás elé érkeztek, mert ha nem hirdetik, hogy milyen nagy öröm és boldogság forrása a család és az abba születő gyermekek, illetve unokák, akkor lesz valaki, aki tévútra viszi az embereket. Szavai szerint a most következő házasság hete kiválóan alkalmas arra, hogy hirdessék az igazukat. Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője a városba tervezett Pride-ról szólva hangsúlyozta: továbbra is azt gondolja, hogy a hagyományos családmodell jelenti a magyar jövőt. S ennek megfelelően is képviselik a magyar családokat a pécsi közgyűlésben.

 

Magyar Nemzet nyomán

Új hozzászólás