The Guardian: a fasiszta Orbán európa új jobboldal vezetője

Wertheim László küldte be 2020. 02. 09., v - 16:15 időpontban

A The Guardian-ben megjelent cikkben Nick Cohen élesen bírálta Magyarországot, számon kérve Orbán Viktoron többek közt a sajtószabadságot, és azzal vádolta meg a magyar miniszterelnököt, hogy számára a kereszténység ma a „fehér ember” szinonimája - szemlézte a mandiner.hu. A cikk szerzője úgy véli, hamis Orbán kereszténységet védő politikája, mivel Magyarország lakosságának alig tizenöt százaléka jár templomba.

Azt is felrója Orbán Viktornak, hogy Soros-ellenessége antiszemita indíttatású, így arra a következtetésre jut, hogy Orbán egy fasiszta konspirációs teóriát támogat politikájával. Nick Cohen ugyanakkor cikkében arra is rámutat, hogy Orbán Viktor a jobboldal új vezetőjévé nőtte ki magát Európában.

A Spectator hasábjain eközben megjelent Yoram Hazony válaszcikke, aki azzal érvel, hogy a baloldali hisztéria ellenére igenis van létjoga Orbán Viktorral és Daniel Kawczynskival tárgyalni, az ő érdekfeszítő gondolataikat meghallgatni Európa jövőjéről. Hazony kiemeli, hogy a nyugati balos sajtó minden alapot nélkülözve szélsőjobboldalizza a konzervatív politikusokat.

Új hozzászólás