Liu Shaolin Sándor világkupagyőztes 500 méteren

HungaryFirst küldte be 2020. 02. 09., v - 19:10 időpontban

Liu Shaolin Sándor 500 méteren ezüst-, míg Krueger John-Henry 1500 méteren bronzérmet nyert vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának drezdai állomásán, melyen egy nappal korábban a vegyesváltó arany-, míg Liu Shaolin 1000 méteren ezüstérmes volt.

A sprintszámban a váltóval olimpiai bajnok, idősebbik Liu fivér magabiztosan menetelt a fináléig, ahol a kettes pályáról rajtolhatott, pozícióját pedig meg is tudta őrizni. Az egyik egyenesben aztán belülről Hvang Tae Hon elé került, de a dél-koreai a kanyarhoz érve "ráhúzott", az ütközés után ugyan mindketten talpon maradtak, de lendületet vesztettek, így mindkét kanadai, Steven Dubois és Cedric Blais is megelőzte őket. Az utolsó körben utóbbi elesett, a dél-koreai pedig visszaelőzte az FTC gyorskorcsolyázóját, aki így harmadikként haladt át a célvonalon, de mivel Hvangot szabálytalansága miatt a zsűri kizárta, így Liu Shaolin másodikként zárt. A pénteki selejtezőben kiesett Oláh Bence 29., míg Varnyú Alex 43. lett.

A szám magyar Európa-bajnoka ezüstérmével olyannyira megerősítette vezető helyét a táv vk-pontversenyében, hogy a sorozat jövő heti utolsó, dordrechti állomásának eredményeitől függetlenül megnyerte azt.

A 24 éves Liu Shaolin a sprintszámban mind a hét versenyen indult, ebből hatszor döntős volt, háromszor győzött, és kétszer második lett, így több mint 20 ezer ponttal vezeti a rangsort, miközben egy győzelemért 10 ezer pont jár, és már csak egy verseny van hátra.

Az 500 méter 2016-os világbajnoka pályafutása során másodszor nyerte meg egy szám világkupáját, miután 2018-ban 1000 méteren diadalmaskodott. A magyarok sorozatban negyedszer adnak vk-győztest: 2017-ben Liu Shaoang 1000 méteren, míg tavaly a férfi váltó nyerte meg a pontversenyt.

Új hozzászólás