Fegyveres lázadásra buzdítanak roma szervezetek?

Kovácsi Sándor írta 2020. 06. 01., h - 18:57 időpontban

A Deák téri kettős gyilkosság után egyre inkább elszabadulnak az indulatok a cigányság körében. Legújabb, az elemi.hu portáljához eljuttatott bejegyzés egyértelműen arra buzdítja a romákat, ragadjanak fegyvert, és harcoljanak az állítólagos “elnyomásuk” ellen. A Facebookon megjelent bejegyzést azzal a felütéssel tették közzé: „itt az idő, most vagy soha!”, a felhívásnak pedig egészen megdöbbentő módon a Tanácsköztársaság munkás- és proletármozgalmának egyik elhíresült plakátjával adnak nyomatékot. A hab a tortán, hogy a kommunizmus vörös zászlaját a képen a cigány zászlóra cserélték, ám a szöveg ugyanaz: „Fegyverbe! Fegyverbe!” A felhívás tehát arra ösztönzi a romákat, ragadjanak fegyvert, és akár erőszak árán is harcoljanak saját, vélt érdekeiért. Látható még a bejegyzésben Eugéne Delacroix francia festő képe a francia forradalomról, de itt van még Petőfi Sándor verse is, az Egy gondolat bánt engemet, amit végképp nehéz beilleszteni a cigány érdekvédelembe - írta az elemi.hu.

A cigányok lázongása egyébként nem új keletű, legfeljebb néha felerősödik. Pár éve az Opre Roma, hazai cigánypárt a roma autonómia mellett kanpányokt. Terveik szerint önálló cigány tartományt hoznának létre négy északkelet-magyarországi megyében, Borsodban, Szabolcsban, Nógrádban és Hevesben.

Az elképesztő ötlet ellen felszólalva Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke akkor azt mondta, elfogadhatatlan a cigányság azon szeparatista elképzelése, amely szerint Magyarország testéből négy megyét kiszakítva cigány autonóm tartományt hoznának létre, és a magyar adófizetők pénzéből alapjövedelmet adnának a cigányságnak - írta a lap.

Toroczkai feljelentést is tett az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt. Ezek után a Mi Hazánk elnöke számos fenyegető üzentet kapott. Egyikük, bizonyos Horváth Sándor azt írta neki:

Csak egy jó tanács a Romáktól vagy vissza veszel magadból és nem szítod a tüzet vagy nagyon nagy bajok lesznek ! Ne akarj Polgárháborút mert nem lesz jó vége ezt vésd be az agyadba! Ha azt gondolod nem készül a roma társadalom ellenetek tévedsz! Nem kis falusi eldugott zugokban élő Romák üzenik ne keresd a bajt!

Új hozzászólás