Egy pozsonyi focicsapat átlépne a magyar bajnokságba

Kovácsi Sándor írta 2020. 06. 07., v - 18:17 időpontban

Az elmúlt napokban szinte napi témát képez a szurkolók korlátozott számban történő beengedése a futballstadionokba. A Slovan Bratislava labdarúgóklub vezetősége fontolóra veszi, hogy ha nem javul a helyzet, átlépnek egy külföldi bajnokságba, amely a magyar vagy a cseh élvonal lehetne.

A koronavírus-járvány kedvező alakulásának köszönhetően szerdától újabb változás lépett életbe, amely szerint június 10-től engedélyezik a tömegrendezvényeket 500 főig, július 1-től év végéig pedig 1000 főig. Az elmúlt napokban a Slovan Bratislava és a Spartak Trnava vezetősége is a szabályozás módosítása mellett kezdett el kampányolni: azt akarják, hogy a szurkolókat egy előre meghatározott százalékban, az egyes stadionok befogadóképességéhez mérten engedjék be – idézte a parameter.sk cikkét a Vadhajtások.

Most ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója úgy nyilatkozott a SME-nek adott interjúban, hogy ha nem sikerül megegyezni az ügyben, fontolóra veszik, hogy átlépnek egy másik ország bajnokságába.

A vezérigazgató annak a gondolatát sem vetné el, ha több szlovákiai csapat is külföldi bajnokságban játszana. Véleménye szerint most jött el annak az ideje, hogy erről beszéljenek.

Ideális lenne, ha 3-4 szlovákiai csapat átlépne ugyanabba a bajnokságba. Hasonló ötleteket már hallhattunk a dunaszerdahelyiek részéről.Ha teoretikusan csatlakozna még a Spartak Trnava, illetve egy másik klub, akkor közösen átléphetnénk például a magyar ligába. Ez értelmet adna számunkra és az említett kluboknak, valamint az említett bajnokságnak. Ez biztosan a színvonal növekedését jelentené...

– tette hozzá a pozsonyi klub vezérigazgatója.

Új hozzászólás