Antifa vezető ismerte be, hogy pénzt kaptak Sorostól

Kovácsi Sándor írta 2020. 06. 14., v - 11:12 időpontban

Az elmúlt napokban az Antifa megmutatta foga fehérét az Egyesült Államokban kialakult zavargások közepette. Nem véletlen, hogy Donald Trump amerikai elnök is belengette, hogy terrorszervezetként fognak tekinteni rá. A Project Veritas nevű rejtett kamerás felvételekkel dolgozó oknyomozó újságírói alakulatnak sikerült beépülnie az Antifába. A szervezet munkatársa egy New York-ban működő Antifa Harcosok Klubjába (Antifa Fight Club) tudott bejutni, ahol különböző harcművészeteket oktattak a tagoknak.

A felvételen az oktató azt magyarázza a jelenlévőknek, hogy a májat vagy vesét érő erős ütések megbénítják a támadókat, illetve a lengő borda eltörése is nagyon fájdalmas.

Ezt egy biztonságos helynek nevezzük, ahol gyakorolhatjátok az agressziót...

- fogalmazott az egyik oktató, Chris.

Különböző védelmi technikák is elhangzottak, amelyek zavargásokban jöhetnek jól. Többek között a tompa tárgyak ellen védekezést mutatták be, illetve a fojtogatásról is beszéltek.

A Project Veritas a legújabb akciójában a Refuse Fascism (RF) nevű szervezetbe tudott beépülni. Az RF-t 2016-ban hozták létre radikális baloldaliak, köztük az amerikai Forradalmi Kommunista Párt (Revolutionary Communist Party, USA) céljuk a Trump-adminisztráció megbuktatása.

Sikerült lencsevégre kapniuk Tee Stern-t, a Refuse Fascism Atlantában működő leágazásának vezetőjét. Stern arról beszélt, hogy a ”végső cél az, hogy az emberek lépjenek ki a komfort zónájukból és milliók lepjék el az utcákat és követeljék a Trump-Pence rezsim távozását„.

Korábban jelentkeztünk Sorosnál támogatásért egy adott pillanatban, amikor abortuszjogokkal és klinikák védelmével foglalkoztam. Kaptunk is támogatást tőle, amikor elindítottuk az abortusz-szolgáltatók elismerésének nemzeti napját (National Day of Appreciation for Abortion Providers)

- fogalmazott Stern.

Azt is elmondta, hogy ahhoz, hogy milliókat érjenek el, sok millió dollárra van szükségük.

A Refuse Fascism egyik legemlékezetesebb akciójára 2017-ben került sor, amikor a Kaliforniai Egyetemen megakadályozták, hogy a konzervatív és homoszexuális Milo Yiannopoulos felszólaljon egy rendezvényen. A Milo elleni tüntetés hamar zavargásba torkollott, a résztvevők rongáltak, gyújtogattak, többen meg is sérültek.

Az incidenst követően a Daily Caller című amerikai lap arról írt, hogy az a radikális baloldali szervezet, amely a tüntetést szervezte Soros György által pénzelt szervezetek támogatását élvezi.A tucsoni székhelyű Alliance for Global Justice (AfGJ) nevű szervezet a Refuse Fascism egyik pénzügyi szponzora és szervezője. Egy korabeli Facebook-bejegyzésben – ami már nem elérhető – a szervezet azt sugalta, hogy a Berkeleyben törtönt incidens nem erőszak volt. A szervezet magyarázata szerint a Trump és Yiannopoulos által támogatott törvények azok, amelyek erőszakot szülnek.

Az Alliance for Global Justice 2017-es pénzügyi dokumentumaiból kiderült, hogy többek között komoly összegeket kaptak a Tides Foundation nevű Soros-által támogatott szervezettől. A Tides több mint 261 ezer dollárral támogatta meg a AfGJ-t, miközben ők a Nyílt Társadalom Alapítványtól 2017-ben több mint 2,8 millió dollárt kaptak.

Továbbá az Amnesty International 10 ezer dollárt utalt az AfGJ-nek. Attól az Amnesty-től amelyet Soros több mint 4 millió dollárral tömött ki csak 2017-ben. Az Astraea Foundation 5 ezer dollárral támogatta az AfGJ-t. Soros pedig több mint félmillió dollárt utalt az Astraea-nak.

 

Origo nyomán

Új hozzászólás