Az Antifa szervezetek háttere és eredete

Kovácsi Sándor írta 2020. 06. 25., cs - 10:17 időpontban

Mostani cikkem nem az én írásomm, az interneten találtam, viszont szeretném megosztani veletek, mert rengeteg igazság van benne. Az íráson nem változtattam semmit, olvassátok el bátran és gondolkodjatok el rajta, érdemes…:

 

Komoly szervezeti háttér mozgatja a szélsőbalos, anarchista Antifa terroristáit, akik persze bőszen tagadják még azt is, hogy egyáltalán szervezetként működnének, hiszen ők csak mozgalomként állnak ki bizonyos ügyek mellett. Tény, hogy az Antifa nem bejegyzett szervezet, sőt, még csak egyesület sem, mégis rendelkeznek saját zászlóval, logóval és a világ számos pontján vannak jelen. Az antifások érdekes módon egyszerre képesek felháborodni bizonyos társadalmi igazságtalanságokon és nyilván a véletlennek köszönhető az is, hogy ugyanazon módszerekkel fejezik ki nemtetszésüket: gyújtogatnak, fosztogatnak és az agressziótól sem riadnak vissza, hogy végül káoszt teremtsenek vagy éppen polgárháborús helyzetet idézzenek elő.

Mark Bray történész 2017-ben írta: „Világszerte léteznek Antifa-csoportok, de az antifa önmagában nem összekapcsolt szervezet, olyan, mint egy ideológia, például a szocializmus..."

Ennek némiként ellentmond, hogy Jack Posobiec amerikai elemző és volt hírszerző tiszt kijelentette: A radikális baloldali Anfifa mozgalom az YPG/PKK terrorszervezettel saját anarcho-kommunista rendszerét próbálja létrehozni Észak-Szíriában, és felszólította az Egyesült Államokat arra is, hogy működjön együtt Törökországgal.

Posobiec, aki korábban hírszerző tisztként is szolgált, az AA hírügynökségnek beszélt az Antifa és az YPG/PKK terrorszervezet közötti kapcsolatról. Kifejtette: a szervezet a 2010-es évek közepén felismerte a szíriai polgárháború nyújtotta lehetőséget, beszivárgott az országba, tagjai kiképzést kaptak a terrorszervezetektől, amelyek soraiban harcoltak. A tagok egy ideig Szíriában maradtak, majd Németországtól Görögországig, Ausztráliától az Egyesült Államokig számos országba visszatértek.

"Az Antifa célja az Egyesült Államok kormányának és rendszerének megbuktatása és helyette a saját anarcho-kommunista rendszerét próbálja létrehozni" – mondta.

Alig néhány héttel ezelőtt pedig az Egyesült Államokban, a George Floyd halálát követő tüntetéseken az Antifa azzal vonta magára a figyelmet, hogy erőszakhoz folyamodott, bár még így is akadt olyan világszervezet és balliberális médium, amely mentegetni próbálták őket. Kapaszkodjatok meg: maga az ENSZ vette védőszárnyai alá az antifákat a Twitteren. Az ENSZ végül törölte azt a tweetjét, amelyben megvédte az Antifa „véleménynyilvánítási szabadságát” és „békés gyülekezését”, amivel jókora felháborodást váltott ki a felhasználók körében. Talán nem véletlenül.

Annak persze van némi diszkrét bája, hogy egy olyan szervezetet támogat az ENSZ, amelynek tagjai túlnyomórészt kommunisták, szocialisták és/vagy anarchisták, akik elutasítják a rendőrséghez vagy az államhoz való normális hozzáállást, céljaik között pedig az is szerepel, hogy megállítsák a „fehérségi fölényt” – ezt Charlottesville-ben is bizonyították már.

Már akkor is felmerült támogatóként George Soros neve, akit persze bőszen mentegetnek az általa felvásárolt sajtóorgánumok, mintha ő lenne az áldozat, nem pedig az, aki a zavargásokat pénzügyi tuninggal segítette. Nyilván a George Floyd halálát követő „békés tüntetésekhez” sincs semmi köze, amelyek gyakorlatilag lángba borították Amerikát.

Nehéz elhinni, hogy egy adott ideológia mentén pillanatokon belül összeverődik több száz, akár több ezer ember egy adott helyen, akik nyilván a véletlennek köszönhetően viselik az antifákra jellemző ruházatot, és vonulnak az utcára antifa zászlókat lengetve.

Az Antifákat kézikönyve is segíti a társadalmi igazságtalanságok felismerésében. Ebben olyan kedves dolgokról is írnak, mint például az, miként manipulálható a média és hogyan lehet fő témaként szerepelni a híradásokban, na és az LMBT-propanda sem hiányozhat a fehérek elleni uszítás mellől.

Az antifások kézikönyve lehengerlő – feltéve, ha az ember anarchista és elkötelezett védelmezője a rasszizmusnak, gyűlöli a fehér, keresztény embereket és megveti az iszlamofóbiát és lelkes híve az LMBT-s ideológiának. Persze egy antifának mindenki fasiszta és náci, aki polgári értékeket képvisel. Bár azért érdemes megjegyezni, hogy a hamburgi G20-as találkozó miatti káoszteremtés sem a társadalmi igazságtalanságok elleni harc részét képezhette: a radikális tüntetők a rendőrségi helikopterekre jelzőrakétákat lőttek ki, az egyik kis híján eltalálta a helikoptert, de Molotov-koktélokkal is „megajándékozták” a hamburgi rendőröket.

Akkor, ezzel kapcsolatban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő úgy fogalmazott:

A rendőrségnek nem polgári ellenálló csoportokként kellene tekinteni rájuk, hanem terrorszervezetként.

Kifejtette: a hamburgi tüntetők egy antifasiszta szervezetnek tekintik magukat; a céljuk, hogy tönkretegyenek mindent, ami az államhoz tartozik. Úgy tűnik, ezt most már az amerikai elnök is belátja, ugyanis alig két hete Trump közölte: terrorszervezetté nyilvánítaná az Antifát. Már 150 ezer aláíró követeli az Antifa erőszakos baloldali anarchista csoportok terrorszervezetté nyilvánítását a sorozatos erőszakos akcióik és gyilkosságra buzdításuk miatt

Ha pedig az adott országban, térségben mégsem akadna elegendő jelentkező, pénzért toborozzák tagjaikat. Erről a Twitteren lehetett olvasni; az eredeti bejegyzés később lekerült. Felmerülhet kérdésként: vajon hogyan képesek egyszerre felháborodni bizonyos társadalmi igazságtalanságokon, ha egyébként nem is léteznek szervezetként? A válasz viszonylag egyszerű.

Nem igaz, hogy spontán csoportként tevékenykednek: Valójában konkrét utasításokat hajtanak végre, hálózatként működnek, professzionális irányítás alatt.

Vonatkoztassunk el most George Floyd halálától és nézzünk egy másik példát, ami kiválóan szemlélteti az általunk eddig vázoltakat.

A Black Lives Matter oldalán több linket és háttéranyagot is találhatnak azok, akik részt kívánnak venni az antifa küldetésében. Ilyen például az, hogy milyen ügyet kell éppen sérelmezniük és nyilvánosságra hozni, ahhoz pedig milyen eszközöket használhatnak, sőt, még arra vonatkozóan is adnak „ajánlást”, milyen hashtag használata engedélyezett.

Egy fekete lány halával kapcsolatban is indítottak petíciót; ebben nem csupán aláírást kérnek, hanem azt is, hogy milyen bejegyzésekkel árasszák el az internetes közösségi oldalakat, azokban milyen mondatok szerepeljenek: „írjatok posztot Breonna-ról, a #BreonnaTaylor és a #JusticeForBre hashtagek használatával. Története még nem hívta fel a nemzetközi közvélemény figyelmét, amelyet a helyi hatóságok reagáltatásával kell előidézni. Oszd meg Breonna történetét, mosolygó arcának képeit, és címkézd meg a felelősöket. A Twitteren használd a @LMPD, @LouisvilleMayor és @GovAndyBeshear megjelölést. Az Instagramon a @LMPD.ky, a @MayorGregFischer és a @GovAndyBeshear címkéket. Nem állhatunk meg, amíg nem kapunk választ. HÍVÁSOK ÉS EMLÉKEK küldése Breonnának, majd az illetékes nyomozó ügynökségeknek, intézményeknek és magánszemélyeknek, majd tedd közzé követeléseinket” – olvasható a leírásban.

Ebben egyébként minden kontakt szerepel, elérhetősegekkel együtt, vagyis azoké, akiket célkeresztbe kell állítani. Na és persze a szokásos tarhálás sem hiányozhat: adományokat is fogadnak, ha már ennyire önkéntes munkát végeznek.

Az Antifa és a BLM mozgalmak közös célja a rendőrség, igazságszolgáltatás megreformálása. A Los Angeles Times szerint az antifa szinte mindig jelen van és támogatja a BLM megmozdulásait, de nem ők szervezik azokat. A közös támogatói háttér azonban egyértelműen bizonyított annak ellenére is, hogy véletlenül törölték a Wikipédiáról az erről szóló adatot.

2020. május 31-én még a Soros által finanszírozott szervezetekről szóló szócikkben szerepelt a Black Lives Matter a Wikipédián, másnapra már levették a felsorolásból. Pikáns egybeesésés, hogy mindez akkor történt, amikor Sorosék közleményt adtak ki arról, hogy nem ők állnak a BLM mögött.

Érdekesség, hogy május végén mindössze négy nap alatt a Sorossal kapcsolatos negatív Twitter-hozzászólások száma napi húszezerre emelkedett az Anti-Defamation League elemzése szerint. A szélsőségességre és a polarizációra összpontosító londoni elemzőközpont, a Stratégiai Párbeszéd Intézete még markánsabb növekedést talált a Facebookon, ahol 68 746 alkalommal említették meg Sorost májusban. Vajon miért? Az Antifa egyik fő pénzügyi forrása az Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságért, AFGJ). Az AFGJ pedig a Nyílt Társadalom Alapítványtól kap jelentős támogatásokat, mindemellett pedig a Tides Alapítványtól is, ami véletlenül szintén a tőzsdespekulánshoz köthető.

SBG Buddha - VilagHelyzete

Új hozzászólás