London-szerte folyamatosak a zavargások

Kovácsi Sándor írta 2020. 06. 27., szo - 21:39 időpontban

Több napja küzd a brit rendőrség az illegális bulizókkal, akik a kijárási korlátozások ellenére úgy döntöttek, hogy London-szerte elözönlik az utcákat, és ha rendőrt látnak, megverik – tájékoztatott a V4NA Hírügynökség. Szerdán 22 rendőr sérült meg egy utcai verekedésben, amikor a tömeg asztallábakkal ment a rendőröknek és több járőrkocsit meg is rongált, ezért a Metropolitan rendőrség már sisakban és pajzsokkal érkezett a zavargások helyszínére.

Szemtanúk szerint péntek hajnalban Notting Hillnél gyűlt össze 150-200 ember egy engedély nélküli zenés eseményre, és éjféltől kezdődtek az erőszakos megnyilvánulások. Hasonló eset fordult elő Kensingtonnál is, ahol a rendőröket meg is dobálták. Streatham Commonnál a Lambeth rendőrség Twitterén már csak a tömegoszlatás végéről számoltak be, és szintén egy nagyobb gyülekezést zavartak szét Mitchamben. Egyes szemtanúk szerint volt olyan zavargó, akinél kés volt.

London-szerte folyamatosak a zavargások
Kép: reuters

Az események miatt Priti Patel azonnal számonkérte a fővárosi rendőrség biztosát, Cressida Dicket, aki azt nyilatkozta, hogy további erőszakra is számítanak. Hozzátette: „Jönni fogunk és lezárjuk”. A rendőri erőszak elleni BLM-tüntetésnek beállított erőszakos verekedések ellen fellépő rendőröket a belügyminiszter a teljes támogatásáról biztosította - írta a Magyar Nemzet.

Új hozzászólás