Hazánknak nem jár uniós pénz, amíg az be nem tarja az LMBTQ-jogokat...?

Kovácsi Sándor írta 2020. 06. 29., h - 17:55 időpontban

A Momentum Mozgalom egyik EP-képviselőjének, a baloldali párt elnökségéből frissen kibukó Donáth Annának megjelent a közösségi oldalán egy propagandavideó, amelyben a politikus elmondja, hogy a következő EU-s költségvetési ciklusban a Momentum az LMBTQ-jogok érvényesüléséhez kötné az uniós támogatások kifizetését. Emellett Donáthék célzott EU-s forrásokat szeretnének biztosítani - a mi adónkból - Soros György azon álcivil szervezeteinek, amelyek az LMBTQ-jogokkal foglalkoznak. Magyarországot és Lengyelországot is támadta - írta az Origo.

A súlyos magánéleti botrányokkal terhelt Donáth kijelenti, hogy „az EU-t az LMTBQ emberek jogait védő irányba fogjuk terelni", azt a hamis látszatott keltve, mintha ő vezető uniós tisztségviselő lenne, és nem csupán egy a 705 EP-képviselő közül.

Ezt követően közli, hogy korábbi javaslatuk alapján az Európai Bizottság éves jelentéseket fog készíteni a jogállamiság Brüsszel által értelmezett kritériumai szerint.

A baloldali politikus külön kihangsúlyozza, jelenleg azon dolgoznak, hogy a jelentések készítése során folyamatosan monitorozzák a gyűlöletbeszéd és diszkrimináció helyzetét, mármint az ő progresszív értelmezésük alapján.

Donáth a jövőben - a gazdaság teljesítménye mellett - az uniós kifizetéseket az emberi jogok, ennek keretén belül pedig az LMBTQ-jogok érvényesüléséhez kötné.

 

Borítókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Új hozzászólás