Egy magyar vizsgafilmet is meghívtak a cannes-i filmfesztiválra

Kovácsi Sándor írta 2020. 07. 06., h - 05:26 időpontban

Beleznai Márknak, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatójának Agapé című vizsgafilmjét meghívták a 73. Cannes-i Filmfesztivál Cinéfondation szekciójába, ahová a világ filmes egyetemeinek legjobbjai szerepelnek. Beleznai Márk a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanul, a Képalkotás alapszak mozgóképkultúra és média szakirányának végzős hallgatója. Másodéves korában készítette el Agapé című 16 perces vizsgafilmjét. 

A Cannes-i Filmfesztivál 1998 óta rendezi meg a Cinefondation programot, amibe a világ filmes képzést nyújtó egyetemeinek hallgatói nevezhetik diploma- és vizsgafilmjeiket. Évente több mint 2000 alkotás érkezik be, melyből a zsűri a programba 15-20 filmet válogat be és a legjobb hármat díjjazza is a fesztivál során.

Egy magyar vizsgafilmet is meghívtak a cannes-i filmfesztiválra
Fotó: Budapesti Metropolitan Egyetem

Beleznai Márk filmje, az Agapé egy különös kapcsolatról mesél. Kornél, a tizenéves filmőrült és Hanna, a kissé elvarázsolt, negyvenes, egyedülálló nő találkoznak, majd pár nappal később ismét. Lassan ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint gondolták. A két, elsőre eltérő személyiség között hasonló múltbeli élményeik miatt egy valószínűtlen kapcsolat alakul ki. A főszerepekben Gryllus Dorka, Kenéz Henrik Ágoston és Egri-Rónay Benjamin láthatók.

 

Forrás: welovebudapest.com

Új hozzászólás