Az Árpád-házi dinasztia a mai Afganisztán területéről származott? Valóban??

Szőnyi Balázs írta 2020. 07. 11., szo - 12:37 időpontban

Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken. A kijelentés nagy port kavart a közmédiában, bár a jelenleg bedobott horgon is csak egy mese áll, hiszen az már bebizonyosodott, hogy Árpád maga nem a mai Afganisztán területéről származik. Ma már a legvaskalaposabb „szentírásolvasó” is tudja, hogy a bibliai Genézis nem teremtéstörténet, hanem az emberiség történelmének csak egy kis része, amely a szkíta- madai népnévből mitologizált Ádámmal kezdődik és Noén és fiain, valamint unokáján, Nimródon keresztül a „bábeli nyelvzavarig” egy magyar őstörténelem. Ugyanis a „Vízözön” is, akár a bibliai Noéra, akár a Krámer professzor szerinti Ziusudra soméri királyra, akár a Berossos káldeai történész által említett Ardatas király fiára, Xsisustrosra nézünk, mindegyik a mi kushita és sumér szkíta népünkkel kapcsolatos.

Történelmi tény, de ellenkezik a krisztiánizmus alapjának, az Ótestamentumnak nevezett zsidó mitológia tendenciájával, az Úr „Ábrahámnak tett igéretével”, miszerint a zsidóknak adja egész Elő-Ázsiát a Nílustól az Eufráteszig, és Kánaánt a Hitteusokkal és a Jebuzeusokkal együtt. (Móz. I. könyve, 15. rész, 18-21. vers.) A szentírót az nem zavarta, hogy Isten már párezer évvel előbb szövetséget kötött Noéval, mielőtt a bárkába küldte őt, de nem ígért neki semmit, hiszen minden az övé volt – csak életben maradást. Ha egyszer az egész Bibliát a történelmi valóságnak megfelelően átírnák, az egy magyar őstörténelemkönyv lenne, amely a magyar nemzeti vallás alapja, Ótestamentuma lenne, és alapjaiból forgatná ki az egész „Judeo-Christiánizmust”. Ezért nem akarják az illetékesek és illetéktelenek megreformálni a Bibliát.

Még más nyomós okuk is van a misztifikációra, történelmi, nemzeti tudatunk elnyomására, nemzeti származástudatunknak kizárólagosan a „finnugorizmusnak” nevezett hipotézisbe való bezárására, mely ezekben az években kezd kinyílni és bebizonyosodni, hogy nem volt más, mint egy átverés.. Ez a nyomós ok nem volt más, csak az, hogy ne menjen át a köztudatba az a történelmi tény, hogy „utolsó honfoglalásunk” törzsszövetségének egy része, közöttük éppen az „Árpádi törzs” a Kaukázustól délre eső területeiről származott, mely terület Arméniát és Szíriát is magába foglalta, közepén Adiabene tartománnyal és a Van-tó központú tartománnyal, tehát nem a mai Afganisztán területéről! 

IV. Béla királyunk felesége: Laskarish Mária ide küldte Ottó frátert három társával, hogy keresse fel az ő itt élő rokonait. Ottó fráter a maradvány-magyarokat 1233-ban még itt találta és vélük magyarul beszélt. De misszióját nem teljesíthette, mert a tatárok betörése elől menekülnie kellett. (Dr. Fehér M. Jenő: Exodus Fratrum 97-101. oldal) Ft. Lukácsy Kristóf 1870-ben kiadott „A magyarok őselei, hajdankori nevei és lakhelyei” című könyvében, örmény kútfők alapján írta művét.

Akiket eddig is foglalkoztatott a magyarság őstörténete, azok szinte biztosan olvasták Dr. Padányi Viktor és Badiny Jós Ferenc műveit és azokból tájékozódhattak ezekről a tényekröl.

A European Journal of Human Genetics nemzetközi tudományos lapban jelent meg az Árpád-ház filogenetikai eredetének meghatározása III. Béla Y-kromoszómás szekvenciájának elemzése alapján. A tudományos publikáció kapcsán tartott sajtótájékoztatón Kásler Miklós ismertette: Baktria területéről lassú mozgás indult el nyugati és északi irányba, majd kétezer évvel ezelőtt már az „Árpádok” családja és rokonaik az Uráltól délre és nyugatra helyezkedtek el. A miniszter nagyon valószínűnek nevezte, hogy a dinasztia és a kísérőnépek innen folytatták tovább az útjukat.

Ezek a kutatási eredmények számos további kérdést vetnek fel

– fogalmazott Kásler Miklós, aki megjegyezte, ezekkel az eredményekkel lehet vitatkozni, de csak érvekkel és tényekkel, azonban nem lehet azokat megkerülni.

Kedves Kásler úr, az érveket és tényeket már 100 éve megírták, bár ezek az írók emigrációban éltek, nevüket idehaza rendre elhallgatták, kutatásiak eredményit eltusolták, figyelembe soha nem kerülhettek!

Hozzászólások

Bognár Ferenc

2020. 07. 19., v - 08:36

Szerintem már a kezdete ferdít, hiszen Szőnyi B. azt cáfolja, ami nem is volt. Kásler nem Árpádról hanem a felmenőiről nyilatkozott. A Biblia Ádámtól a vízözönig terjedő időszakáról kijelenteni, hogy magyar őstörténet, pillanatnyilag még csak egy olyan hiteltelenítő szlogen, ami a későbbi e téren előkerülő adatokat előre nevetségessé fogja tenni. A második bekezdésben történelmi ténnyel kezdi, de nem lehet kihámozni, h mire gondol. A Bibliát illető kritikája is csak a magyar füleknek tetszetős, de felszines bírálat. Időbeli érvelése pedig többnyire zavaros. Egy szó, mint száz, a cikkből inkább érződik a politikai lejáratás íze, mint a történelmi tisztázás szándéka. Ráadásul a kérdéses terület az az ősi Bactria, ahová számos neves kutató kötötte a valós őstörténelmünk egyes szálait. (Tolsztov. Németi, sőt ősi források is.)

Új hozzászólás