Kisrepülők fogják összekötni a megyei jogú városokat?

Kovácsi Sándor írta 2020. 07. 17., p - 19:41 időpontban

A kormány szeretné, ha minden nagyobb város elérhető lenne legalább kisrepülőgéppel, ami "Nyugat-Európában már mindennapos és összefüggésben van a beruházásösztönzéssel" - mondta pénteken Székesfehérváron a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente. A Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén arról beszélt, hogy a magyar gazdaság gerincoszlopát a megyei jogú városok hálózata adja, ezért a fejlesztésükben szeretne a kormány szorosabban együttműködni a helyi vezetőkkel.

Trianon 100. évfordulóján azt is meg kell vizsgálni, hogy melyek azok a határon átnyúló közlekedési beruházások, projektek, amelyeket a következő években meg lehetne valósítani

- mondta az államtitkár.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt három hónapban a magyar nagyvárosok óriási segítséget kaptak a kormánytól a gazdaságfejlesztés és a gazdaságösztönzés területén. Hozzátette, hogy kétmillió ember él ezekben a városokban és a GDP több mint egyharmadát állítják elő.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere azt mondta, hogy sokat segítettek a kormányzati vagy a kormányon keresztül érkező uniós támogatások, de az igazán fenntartható módja a gazdasági fejlődésnek, ha a helyi gazdaság tud folyamatosan növekedni, az adja az önkormányzatok jelentős bevételeit, amelyekkel a gazdaság környezetét, egy várost lehet fejleszteni.

 

MTI nyomán

Borítókép: jetstream.hu

Új hozzászólás