Sorosék 220 millió dollárral támogatják a fehérellenes fekete mozgalmakat

Wertheim László írta 2020. 07. 18., szo - 05:46 időpontban

Faji egyenlőség címszó alatt Soros György és galerije újra milliószámra önti vagyonát a radikális baloldali szervezetekbe. A Nyílt Társadalom Alapítvány ugyanis a napokban azt jelentette be, hogy 220 millió dollárral támogatják a fekete többségű, a fekete felsőbbrendűség mellett ágáló fehérellenes szervezeteket. Ha a dolgok hátterét vizsgáljuk, elég egyértelműnek tűnik, hogy Sorosnak egyetlen célja van: masszívan beavatkozni az amerikai belpolitikai életbe és megakadályozni, hogy újra Donald Trump legyen az Egyesült Államok elnöke. Az már évtizedek óta köztudott, hogy a Demokrata Párt legnagyobb anyagi támogatója Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány, most azonban úgy tűnik, Soros továbbment és fel akar építeni egy erős vezető réteget a fekete közösség tagjai közül, tervét pedig országszerte folytatja. A tervhez Soros a saját nevével ellátott alapkezelő csoportot használja, a Soros Fund Management osztja ki a dollármilliókat. A The National Pulse amerikai portál utánakérdezett Soroséknál, hogy a vezetőségükben hány fekete található; annyira elszégyellhették magukat, hogy még választ sem küldtek a lapnak. A portál megjegyzi, hogy Soros célja az lehet, hogy a feketék közül minél többen átvegyék a hatalmat, akár faji alapon, nem tudásbeli különbséggel a nagy vállalatok élén. Azonban azzal, hogy a nyílt társadalmat hirdető szervezetek elzárkóznak annak megválaszolásától, hogy náluk hány fekete vezető van, erősen megkérdőjeleződik projektjük hitelessége. A Soros-szervezetek aktív közreműködésével pedig progresszív baloldali, liberális üzenetekkel bombázzák a fekete közösségeket, hogy a novemberi elnökválasztáson megfelelő helyre húzzák be az X-et (Trump ellenfelére), vagyis egyfajta szavazóbázis építésnek is felfogható a most tapasztalható társadalmi feszültség kirobbantása. Ebben az egyik élenjáró nagy szervezet a Black Voters Matter, azaz “a fekete szavazók számítanak”, amely országszerte hirdeti a Trump-ellenes nézeteit és próbálja mozgósítani a feketéket - írta a NewYorkTimes.

Érdekesség, hogy az egylet vezetője, LaTosha Brown úgy definiálja saját magát, mint egy “díjnyertes feltaláló és filantróp, valamint politikai stratéga és jazzénekes”. Brown a saját weboldalán úgy ír magáról, mint a változást elősegítő vezető és társadalmi stratéga, akinek szakterülete, hogy az embereket hadrendbe állítsa.

Már George Floyd halála előtt is érzékelhetően jelen volt az a tendencia, hogy a fekete lakosság aktívabb bevonásával próbálják megbuktatni a jelenlegi amerikai elnököt. Emlékezetes, hogy a New York Times két éve arról írt, hogy a fekete szavazók számítanak, valamint más fekete-domináns csoportok támogatásával meg lehet majd szorongatni Trumpot.

Új hozzászólás