A lengyel kormány is követi Magyarországot és kilép az Isztambuli Egyezményből

Wertheim László írta 2020. 07. 27., h - 10:05 időpontban

A lengyel kormány is követi Magyarországot azzal, hogy elutasítja az Isztambuli Egyezményt, és elkezdi a kilépési folyamat végrehajtását – jelentette be szombaton Zbigniew Ziobro igazságügy-miniszter. A kormány hétfőn formálisan is megkezdi az egyezmény felmondásához vezető jogi folyamatot – írja a BBC. A lengyel kormány – a magyarhoz hasonlóan – azért nem hajtja végre az egyezményt, mivel az egy kiskaput nyújt a gender-ideológia népszerűsítésének. Ráadásul Ziobro szerint az egyezmény a szülői jogokat is sérti. A miniszter szerint egyébként is az országban az utóbbi években életbe lépett jogszabályok elégséges védelmet nyújtanak a családon belüli erőszakkal szemben.

A lengyel Jog és Igazságosság pár (PiS) erős kapcsolatokat ápol a katolikus egyházzal is, amelyhez hasonlóan a párt a konzervatív családmodellt tartja normálisnak. A jobboldali-konzervatív lengyel kormány politikája számos elemében hasonló az Orbán Viktor vezette magyar kormányéhoz.

A magyar kormány ugyanis szintén elutasította az egyezményt azzal az indokkal, hogy az Isztambuli Egyezmény becsempészi a jogrendbe a genderelméleti megközelítést, továbbá lopakodva kicsavarja az országok kezéből a migráció önálló kezelésének jogát.

Andrzey Duda lengyel elnök már régóta küzd a liberálisok ellen. Határozott gondolatainak pedig hangot is ad. A nemrégiben újraválasztott elnök választási kampányában beszélt például arról, hogy szerinte maga az LMBT nem egy embercsoport, hanem egy ideológia, és mint ilyen, egyenesen a kommunizmushoz és a bolsevizmushoz hasonlítható. Duda szerint a szülőknek joguk van ahhoz, hogy beleszóljanak, mit taníthatnak a gyerekeiknek, például a szexuális témákat illetően, hogy ne sulykoljanak liberális elveket beléjük.

 

PestiSrácok nyomán

Új hozzászólás