Bibliai királyok korában épült romokat találtak Jeruzsálemben

Kovácsi Sándor írta 2020. 07. 29., sze - 18:11 időpontban

A régészek a romokon kívül találtak több, mint 100 bélyeggel ellátott korsófület, amelyen “a királynak” felirat szerepelt ősi héber nyelven írva. A korsó maradványain Júda Birodalma alatt létezett városok nevei is szerepelnek, mint például Hebron, Zíf és Sokho.

A korsókat régen arra használták, hogy abban gyűjtsék be az adót. A kutatók úgy gondolják, hogy a régészeti területen talált dolgok egészen Ezékiás és Manasse király idejére nyúlnak vissza, pontosabban a Krisztus előtti 7.-8. századba.

Ez évek óta a legizgalmasabb felfedezés, amelyet a bibliai királyok idejéből fedeztünk fel Jeruzsálemben...

- mondták az IAA régészei, a felfedezést vizsgáló csoport vezetői, Neria Sapir és Nathan Ben-Ari egy sajtóközleményben.

Bibliai királyok korában épült romokat találtak Jeruzsálemben
Fotó: VFI NEWS

Természetesen ezt a felfedezést is a zsidók kapják meg jutalmul, pedig az egész környék egykor magyarok lakta föld volt... Jézust is itt, a "magyarok" Szent Sólyom városában feszíttetett meg (Hierosolyma=Jeruzsálem)!

Hogy Mária, Jézus anyja magyar volt-e - valószínűsíthető, de nem eldöntött vita. Mindenesetre amellett, hogy Szt. István királyunk Máriának ajánlotta fel országát, szerte a világon Magyarországot általában nem így hívták a Turul dinasztiák korában (az Árpád-házi utólagos hazugság), hanem Regnum Marianumnak. Még különösebb az a tény is, hogy Mária országának egyetlen külső területe volt 700 éven keresztül folytatólagosan: 1218-1918-ig, és ez éppen Jézus megfeszítésének a városa; amit ma héberre úgy ferdítenek: Jeruzsálem.

II. Andrásnak köszönhetjük (két szentté avatott lányán és a magyar föld védelmén felül - Aranybulla) a címet, melyet keresztes hadjárata alkalmával érdemelt ki: a mindenkori magyar király Jeruzsálem örökös királya. Mivel a pápa kiátkozta, /mert András nem volt hajlandó az első nyertes csatája után többet vívni az ott felismert és általa "rokon népnek" tartott ellenséggel, csak jeruzsálem lakói választhatták meg királyuknak, mégha egyik bizánci felmenője már elnyerte ezt a címet korábban.

Érdemes lenne mindenkinek megismerni Jeruzsálem múltját és eredeti nevét! Sok idézet létezik a "Bibliában is és más enciklopédiából", Josephus Flavius ókori zsidó történetírótól, Firdauszi: SáhNáme (Királyok Könyve) -ből, Herodotosztól,Metafizikai Bibliai Szótárból, a Zsidó Lexikonból, dr. Zakar András: A sumer hitvilág és a biblia művéből.

Hozzászólások

László

2020. 07. 30., cs - 09:08

Nem értem, miért keresi mindenki a magyart, szerte az egész világon, de otthon senki. Még megérteném, ha az i.e.6000 től régebbi történeteket idéznék, de az első ezred a magyarok esetében már, a nagyon késői utókor. Higgyünk a Pannóniai vízneveknek, azok túlnyomó többségükben, letagadhatatlan magyar nyelvi lenyomatok.

Új hozzászólás