Az MSZP a szolidáris, persze Kunhalmi szerint

Wertheim László írta 2020. 08. 05., sze - 00:20 időpontban

Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnöki kinevezésével a Orbán-kormány tovább folytatta kultúrpolitikai térfoglalását – értékelt az MSZP táncikáló, ajtónak rohanó kultúrpolitikusa.

„A CEU elüldözése, az MTA kutatóhálózatának leválasztása, az új NAT bevezetése és az INDEX elleni támadás után, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói többségének akaratával szemben olyan személyt állított e szervezet élére is, aki közismerten, elfogultan, egyoldalúan viszonyul a magyar színjátszáshoz, és aki újabban inkább politikus, sem mint művész” – idézte Kunhalmit a Demokrata.

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a kormányt nem a művészképzés modernizálásának, fejlesztésének szándéka vezérli, hanem pusztán az, hogy a jobboldal kulturális hegemóniája – melyet Orbán 2010. május 30-án, Kötcsén is meghirdetett – e téren is érvényesüljön – okoskodik a politikus.

Az MSZP teljes mértékben szolidáris a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatóival és hallgatóival, s mindenkivel, aki számára fontos a független színház és filmművészet értékeinek megőrzése és további fejlődése – hangsúlyozza Kunhalmi Ágnes.

Új hozzászólás