Női kihívója lehet Orbánnak?

Kovácsi Sándor írta 2020. 08. 05., sze - 10:14 időpontban

A két legerősebb ellenzéki párt – a Demokratikus Koalíció és a Momentum – jelöltjei közül kerülhet ki Orbán Viktor miniszterelnök ellenfele a 2022-es országgyűlési választásokon – mondta a Magyar Nemzetnek Simon János politológus.

A vártnál magasabb részvétel, civil szervezetek közreműködése és izgalmas, méltányos jelölti vita cáfolta meg tavaly nyáron az előválasztással kapcsolatos aggodalmakat. A főpolgármesteri előválasztás nagyban hozzájárult a tavaly októberi győzelemhez. Ez az az út, amely az Orbán-kormány leváltásához vezethet, 2022 őszi ellenzéki sikere az előválasztásban rejlik – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, aki választási győzelmét az előválasztásnak tulajdonítja. Ezzel egyetért Simon János politológus is.

A politikai elemző a Magyar Nemzetnek elmondta, az előválasztás hasznosnak bizonyult, mert annak következtében Karácsony Gergely neve végigfutott a médián. Hozzátette, hogy a kormányzati erők és a jobboldali média is elkövette azt a hibát, hogy mindennap beszámoltak az előválasztási kampányról, ezzel segítették Karácsony Gergely ismertté válását.

 

Magyar Nemzet nyomán

Új hozzászólás