Puskás Ferenc is bekerül a FIFA 21-be

Kovácsi Sándor írta 2020. 08. 11., k - 14:26 időpontban

Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb labdarúgó-videójátékban, a FIFA21-ben a FIFA legendái közé. A legendás magyar játékos olyan világnagyságokkal együtt kerül be a játék egyik játékmódjába, mint Eric Cantona, Petr Cech, Davor Suker, vagy éppen Xavi – írja a fejlesztő EA Sports weblapja.

A labdarúgás történetében kevés olyan magasan jegyzett játékos van, mint Puskás Ferenc. Sokak szerint a világ valaha volt egyik legjobb csatára, aki három BEK-győzelemre vezette a Real Madridot...

– írják róla. A legendák között ott van már többek között az egyaránt világbajnok Zinedine Zidane, Diego Maradona, Pelé, Andrea Pirlo, de Lev Jasin és Gheorghe Hagi is.

Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók, kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc bekerül az EA Sports FIFA21 játékba. Ez pedig azt jelenti, hogy legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a "fifázó" gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg...

– írta Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete közösségi oldalán.

Szöllősi szerint a játék ikonjai között a 2006-ban elhunyt Puskás lesz a legrégebben született labdarúgó, "ezért is különösen nagy szó, hogy bekerült a többnyire a közelmúltban visszavonult szupersztárok közé".

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa 85 alkalommal játszotta magyar válogatottban, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954-Bern), olimpiai (1952-Helsinki), Európa-kupa- (1953-Róma ), Bajnokcsapatok Európa Kupája- (1960-Glasgow) és világkupa-döntőben (1960-Madrid) is. Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg.

 

MTI nyomán

Borítókép: Getty Images

Új hozzászólás