Rasszizmus, rendelésre

Czeglédi Andrea írta 2020. 08. 12., sze - 13:01 időpontban

A hétköznapi ember manapság alig győzi kapkodni a fejét a híreket hallgatva, és a híradó képkockáit nézve. Nem érti, hogy mi is történik a világban. Nem érti, hiszen eluralkodott a káosz, az erőszak és megszűnni látszik az általunk ismert és számunkra biztonságot nyújtó természetes normalitás.

A modern hírközlésnek köszönhetően naprakész ismereteink vannak az erőszakos tüntetésekről, gyújtogatásokról, fosztogatásokról, történelmi és keresztény személyiségeket megjelenítő szobrok rongálásáról és ledöntéséről, emberek nyomorékká veréséről és még sorolhatnám a gyalázatos tetteket, de fölöslegesnek tartom, hiszen napok óta ezzel van tele az internet.

Ami azonban elgondolkodtatja az embert az az, hogy hogyan generálhat egy piti bűnöző halála ekkora, a világra kiterjedő „spontán tiltakozás-hullámot”? Felmerül a kérdés, hogy a „demokrácia és a liberalizmus bölcsőjében” hogyan lehet rasszizmussal vádolni bárkit is? Hiszen szabad a vélemény, a nem-választás, nem számít bűnnek a bármiféle „-fília”, az emberi jogok maximális védelem alatt állnak, nem számít a másság, a rassz. Gyakorlatilag mindent szabad, amire az ember valaha vágyott, s lám, ez sem jó…

Ilyenkor hajlamos az ember arra, hogy kicsit belessen a kulisszák mögé, hátha választ talál a benne felgyűlő kusza, de legfontosabb kérdésre:

Mi is a valóság?

A spontánnak látszó tüntetések nagyon is szervezettek, sőt, előre tervezettek. A „Black Lives Matter” mozgalmat 2013-ban alapította három fekete feminista nő, akik célul tűzték ki a feketéket érintő rendőri brutalitás elleni fellépést, és a fekete emberek teljes felszabadítását. A mozgalom kárpótlást követel a rabszolgaságért, de kiáll a transzvesztiták, a fogyatékosok, a nők és a másság jogaiért is. Ezen a ponton joggal hümmöghet az ember, hogy ezt már valahol hallottuk… Ez a mozgalom azonban „kicsit” tovább ment…, autonóm övezetet hoztak létre Seattle egy részén, amelyet a helyi rendőrség elhagyott és Capitol Hill-nek nevezték el. Weboldalukon többek közt követelik a rendőrség intézményének eltörlését. Ez másképp fogalmazva azt jelenti, hogy elfoglaltak egy egész városrészt, ahol megszűnt a rend és a jog, bárki bárkivel bármit megtehet. Senki sem avatkozik közbe, mindenki tehetetlen. Mindez véletlen? Nem valószínű.

Miközben a rasszizmus ellen tüntetnek, minden tilos, ami fehér, ami a fehér kultúrához köthető, bárkit agyonvernek csupán a bőrszíne miatt. És mit tesz eközben a fehér rassz? Ijedten szemléli, némán tűri, zokog egy vadidegen bűnöző koporsójára borulva, visszakozik, magyaráz, egyetért, bakancsot csókolgat térden kúszva, bocsánatért eseng magát pórázon vezettetve, sőt, tüntet saját maga ellen.

Érthetetlennek tűnik, ám, nagyon is nyilvánvaló… A csőcseléket fellázították és a csőcselék most tudatlanul tombol, azonban a szellemi vezetők nagyon is tudatosan irányítják a tömeget. Ők mindannyian az Antifa és egyéb szervezetek remekül kiképzett ügynökei, akik a világ bármely pontján bevethetők az Egyesült Államoktól Európáig, Franciaországtól Ukrajnáig. És ez alól Magyarország sem kivétel – nem lesz kivétel. Ők a sokat emlegetett háttérhatalom, potenciálisan gyilkos zsoldosai. Az a bizonyos háttérhatalom pedig már nem is annyira háttérhatalom, hiszen zsoldosai kormányok tudtával, cinkos szemhunyásával, vagy éppen támogatásával ügyködnek. Sok esetben hallhatjuk, olvashatjuk, hogy helytelenítik a történteket, de nem tesznek ellene semmit. Így, a tehetetlenség éppen olyan cinkos részvétellé válik…

A média és a közösségi háló ugyancsak cinkosai ennek a mesterségesen generált káosznak, hiszen, lévén, hogy ugyanaz a megbízó, szócsöveivé váltak ennek a világméretű manipulációnak. A Facebook, amelynek „rettegett” cenzorai éjjel-nappal bárkit letilthatnak, ha úgy ítélik, hogy olyan tartalmat oszt meg, amelyik „nem összeegyeztethető a közösségi alapelvekkel”, korlátozás nélkül szabadjára engedi az erőszakos, rasszista videók tömkelegét.

Hogyan lehetséges, hogy ezeket a videókat nem tiltják le? Talán éppen azért, mert ezeket nekünk látnunk kell… Nagyszerű megfélemlítés, de lázítás is egyben.  Mert most olyan korban élünk, hogy – bár ellentmondásosnak tűnik – Hitler és Lenin egyszerre dörzsölgetik tenyerüket elégedettségükben, bárhol is legyenek most. Annak ellenére, hogy állítólag a rasszizmus ellen küzd mindenki, erősebben tombol a rasszizmus, mint valaha. Színes bőrű gyűlöli a fehér bőrűt és a tombolásukat látva, ugyanez történik fordítva is.

Folyton demokráciára hivatkoznak a kormányok s közben Németországban szobrot állítanak Leninnek, a bolsevik diktátornak. Igaz, ő is demokráciát hirdetett, „népi demokráciát”, amolyan „népi népuralmat” és ennek nevében gyilkoltak le százmillió(!) embert. Tehát, most megvalósulni látszik az összes XX. századi sötét elméjű diktátor minden, lázálomban szőtt „izmusa”, illetve azoké, akik kreálták és hatalomra jutatták őket. A mai kor az „izmusok” káosza, amely után, mindettől megundorodva a nép maga fogja követelni a szigorú rendcsinálást, a diktatúrát. És akkor majd jön valaki, a hős, a megmentő, aki ért majd a nép nyelvén, és megmenti a világot a teljes pusztulástól. Persze, az senkinek sem fog feltűnni, hogy éppen azok közül való, akik ezt a rombolást előidézték…

Senkinek sem fog feltűnni, mert addigra a kritikusan, és másképp gondolkodókat, az igaz hívő keresztényeket és keresztyéneket gondosan elhallgattatják és eltüntetik, hiszen, vállrándítva mondhatnák; minden korban megtalálhatóak a mártírok. Csakhogy, ennek a kornak a mi gyermekeink lesznek a mártírjai, ha hagyjuk, s ma még minden jel arra mutat, hogy bizony hagyjuk… és ez nem az Antifa bűne, hanem a miénk!

 

Czeglédi Andrea

A cikk a szerző engedélyével lett publikálva!

Új hozzászólás