Veszprém első LMBTQ-bulija ellen megmozdult a lakosság

Wertheim László írta 2020. 08. 13., cs - 14:23 időpontban

Miközben a világ nyugati felén egyre nagyobb teret és egyre erősebb legitimációt nyernek az úgynevezett LMBTQ-jogok, több kelet-európai ország inkább szigorítana az alternatív nemi identitásúakat is érintő szabályozásokon.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, augusztus 15-re, vagyis Nagyboldogasszony ünnepére hirdették meg Veszprém első LMBTQ-buliját. A homoszexualitást – és egyéb, a hagyományos keresztény felfogással össze nem egyeztethető szexuális orientációt – propagáló rendezvénynek a város hírhedt antifasiszta szórakozóhelye, a Terem fog otthont adni.

Friss hír a történettel kapcsolatban, hogy néhány nappal az LMBTQ-buli estéje előtt megmozdultak a normalitáspárti, konzervatív veszprémiek, egy Mosonyi Tamás nevű háromgyerekes apuka vette a nevére azt a nyílt levelet, amit Porga Gyulának, a város polgármesterének címeztek.

A nyílt levél, amely egyben online petíció is (IDE KATTINTVA lehet aláírni) többek között úgy fogalmaz:

„Hiszünk abban, hogy a kultúra szabadságának kiterjesztő felfogása és gyakorlása az egyik legelőrevivőbb érték a közéletben, ugyanakkor ezen felfogásunk nem válhat gátjává annak, hogy Veszprém általános kulturális életétől idegen, a társadalmi életet és a békés együttélést megzavaró, az általános közérzést felkavaró, helyi beágyazottsággal aligha bíró, provokatívnak minősíthető megmozdulások felett szemet hunyjunk. (...) kérjük Polgármester úr közbenjárását a fent említett helyzet megvizsgálásában, valamint intézkedésében annak érdekében, hogy a jövőben hasonló kezdeményezések ne zavarják meg Veszprém város és polgárai nyugalmát!”

 

888.hu nyomán

Hozzászólások

Kovács Marcell

2020. 08. 14., p - 12:44

A buli nem zavarja a várost, viszont ti provogatív idióták igen, ti hangosztatjátok magatok, kérem a polgármestert, hogy haggya figyelmen kívűl a levelet

Új hozzászólás