Mini Kurultáj Temerinben, Délvidéken

Kovácsi Sándor írta 2020. 08. 23., v - 12:43 időpontban

Temerinben volt felvonulás, lovaglás, seregszemle, nyilazás, este szertűz gyújtás. A központi rendezvény ugyan elmaradt, de a helyi jellegű Kurultáj rendezvényeket a Turán Szövetség helyi szervezeteinek tagjai a Kárpát-medence magyar lakta vidékein megtartották.

Az idén elmaradt a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés, a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, amelyet a tervek szerint augusztus 21. és 23. között tartottak volna meg Bugacon. A környező országokban egyre romló járványügyi helyzet miatt kellett lemondani a rendezvényt. A Kurultájon főleg lovagolni, nyilazni és őstörténeti előadásokat hallgatni gyűlnek össze magyar érdeklődők, valamint egyéb „hun és türk tudatú” vendégek.

A központi rendezvény ugyan elmaradt, de a helyi jellegű Kurultáj rendezvényeket a Turán Szövetség helyi szervezeteinek tagjai a Kárpát-medence magyar lakta vidékein szerény számú résztvevővel megtartották. A Délvidéki találkozóra augusztus 22-én, szombaton délután Temerinben került sor.

Mini Kurultáj Temerinben, Délvidéken
Fotó: pannonRTV

Törteli László, a Hunor Hagyományőrző Egyesület alelnöke az esemény szervezésével kapcsolatban elmondta, hogy a járványhelyzet miatt nem kívánták nagydobra verni a rendezvényt. Tartottak a nagyszámú érdeklődő megjelenésétől. Ennek ellenére a résztvevők a magyarországihoz hasonló hangulatot igyekeztek teremteni – csak kicsiben.

Volt felvonulás, lovaglás, seregszemle, nyilazás, este óriás máglya – szertűz gyújtás, szalonnasütés. A megjelentek Óbecséről, Törökbecséről, Adáról, Bácsfeketehegyről és más helységekből érkeztek, ahol a Turán Szövetségnek tagjai vannak. A találkozót a temerini Hunor Hagyományőrző Egyesület szervezte.

 

vajma.info nyomán

 

Új hozzászólás