Újabb nonszensz: "Börtönnel is büntethetik majd azt, aki „rosszul” énekli a román himnuszt, vagy a zászlót bántja"

Kovácsi Sándor írta 2020. 09. 03., cs - 14:51 időpontban

 

A szenátusa szerdán elfogadta azt a törvénymódosítást, amely börtönnel büntetné a román „nemzeti jelképek” meggyalázását.

A Băsescu-féle Népi Mozgalom Pártjának (PMP) magyarellenes frakcióvezetője, Marius Pașcan által kidolgozott törvénytervezet a nemzeti jelképekről szóló, 1994-ben elfogadott (amúgy ultranacionalista) „zászlótörvényt” módosítaná. Pașcanék érthető módon nem ügyködnek olyan tervezeten, amely a szekusmúltat letagadó és így magas állami tisztséget betöltő tolvajokat és hazudozókat büntetné, mert akkor pártjuk alapítójának tennének keresztbe.

Ehelyett itt a tervezet, amely szerint hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel lenne sújtható az, aki „meggyalázza” a román lobogót, lejárató céllal más szöveggel vagy dallammal énekli a román himnuszt, vagy bármilyen más nyilvános cselekményt követ el a nemzeti jelképek lejáratásának céljával. Hogy gyalázatnak minősül-e szemeteseket, mindenféle oszlopot és padot lefesteni a trikolór színeivel, talány egyelőre. A tervezet végső formáját a képviselőház hivatott kidolgozni.

 

Forrás: itthon.ma

Új hozzászólás

Forrás neve
www.itthon.ma