Ukrajna többé nem módosítja oktatási törvényét...

Kovácsi Sándor írta 2020. 09. 10., cs - 08:16 időpontban

Kijev nem tervezi oktatási törvénye módosítását, hogy bizonyos országoknak megfeleljen – idézte az ukrán külügyminisztert az UNN.com portál alapján a Karpatinfo.net. Dmitro Kuleba román kollégájával folytatott megbeszélése után közölte, neki miniszterként a jelenlegi ukrán jogszabályok az irányadóak - írta a 24.hu.

Az oktatási törvény elfogadásakor az Európa Tanács Velencei Bizottsága számos észrevételt tett. Ukrajna akkor eleget tett a Velencei Bizottság ajánlásainak, nem tervezi a törvény újabb megváltoztatását – tette hozzá, majd hangsúlyozta, azon fognak dolgozni, hogy az ukrajnai románok románok maradjanak, de integrálódjanak az ukrán társadalomba,

Az állami hírügynökség bukaresti tudósítója szavaiból azt emelte ki, hogy Ukrajna lehetőségként, nem problémaként tekint a nemzeti kisebbségekre, az európai normák alapján biztosítja jogaikat. A Bogdan Aurescu román külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezletén ugyanakkor Kuleba azt mondta, a közigazgatási reform belügy, Ukrajnát nem fogják más országok „tanítani” arra, miként szervezze meg közigazgatását. Az ukrán külügyminiszter jelezte, hálás Romániának azért, hogy kiáll Ukrajna szuverenitása mellett, és elítéli az orosz agressziót. Úgy vélte: a Fekete-tenger térségének biztonsága mindkét félnek fontos.

Új hozzászólás

Forrás neve
24.hu