Híres magyarok a Székelység mellett...

Kovácsi Sándor írta 2020. 09. 22., k - 14:27 időpontban

"A petíciót minden magyarnak alá kell írnia..."

 

Kovács Ákos is támogatja a székelyek ügyét, a népszerű zenész annak fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy nehogy rajtunk, magyarokon múljon ennek a kezdeményezésnek a sikere, ezért mindenkinek alá kell írnia. A vele készült rövid reklámfilmben kiemelte, hogy minket Erdély sorsa érdekel, jobbára a magyaroké, természetesen tiszteletben tartva a többiek szempontjait is. Hozzátette ugyanakkor: „Kérdéses, hogy ha a kezdeményezés sikeres lesz, akkor annak milyen foganatja lesz a nagyságos Európai Unióban.”

Mi testvérek vagyunk, egy nép, akkor is, ha vannak, akik a székelyeket és magyarokat megkülönböztetik, és akkor is, ha vannak, akik ezt a két entitást el akarják szigetelni egymástól például betelepítéssel, sovinizmussal...

– mutatott rá a zenész.

Kovács Ákos hangsúlyozta, hogy a politika széles platformja az aláírásra buzdít, olyan emberek, akik valószínűleg egy kanál vízben megfojtanák egymást, politikusok is, és mégis, mindannyian, minden oldalról a kezdeményezés mellé álltak. Szavai szerint, ha valami ennyire „népfrontos”, akkor lehetne gyanús is, de neki nem az, a petíciót jó ügynek tartja. Kovács Ákos emlékeztetett arra: a nyilvános oldalain már tavasszal is arra buzdított, hogy akik őt követik, és egyetértenek a törekvéssel, azok írják alá a kezdeményezést. – Nagyon nehéz nem egyetérteni a céllal – fűzte hozzá.

A Vígszínház új igazgatója, Rudolf Péter is videóban nyilatkozott arról, hogy beállt a székely kezdeményezés mellé, aláírásával támogatta a petíciót. Mint a színházigazgató elmondta, csak úgy marad színes a világ, ha a kisebbségek megmaradása mellett kiállunk.

Evidencia számomra, legyen szó bármelyik kisebbségről, hogy akkor színes a világ, ha ők velünk vannak. Annál, hogy elkezdünk egységesek és egyformák lenni és pár év múlva mindenki angolul beszél és ugyanolyan logika mentén valamiféle dizájn világban létezik, jobban szeretem azt a világot, ahol a kisebbségek velünk vannak...

- jelentette ki Rudolf Péter.

Odaállt a kezdeményezés mellé Majoros Péter, Majka is. A műsorvezető, rapper a vele készült rövid videóban úgy fogalmazott, hogy mind a székelyek ügyében, mind bármiféle kezdeményezésben, ami egy negatívan diszkriminált kisebbséget érint, részt vesz és segít is.

A székely kisebbség közel áll a magyar emberek szívéhez, hiszen magyar emberekről van szó. Attól, hogy a határon túl laknak és nem a magyar közigazgatáshoz tartoznak, a székelyek még a magyar hagyományőrző kultúra aktív képviselői. Az a fajta konzervatív gondolkodású értékrend, amit képviselnek, a mai Európában nagyon progresszívnak tűnik, és nagyon hasznos kell, hogy legyen.

Új hozzászólás