Holnaptól szükségállapot Szlovákiában

Szőnyi József írta 2020. 09. 30., sze - 22:10 időpontban

..."a szükségállapotot egyelőre 45 napra hirdetik ki. Ebben a rendkívüli helyzetben az állam a szükséges mértékben, illetve ideig korlátozhatja az állampolgárok jogait és szabadságát." - Index.

Ízlelgessük csak: "az állam a szükséges mértékben, illetve ideig korlátozhatja az állampolgárok jogait és szabadságát."...Na, ez lesz holnaptól Szlovákiában!

Egyenlő elbírálás és egyéb hazugságok:  Gondoljunk csak bele, hogy hazánkkal szemben - ahol lényegesen keményebb a helyzet a vírus tekintetében - micsoda jogállamisági eljárások, önkényuralmi vádak, diktatúrázás robbanna ki a fényességes tekintetű EU és  csatlós szervezetei - NGO-k - részéről, nem beszélve a hazai ellenzéki moslék koalíció őrjöngéséről!

Néhány adat az összehasonlíthatóság érdekében:

Szlovákiában 5,5 millió lakosra összesen 10 ezer megbetegedés, Magyarországon 9,6 millióra 26 ezer

Szlovákia 567 új beteg, Magyarország 894 Szlovákia 48 elhunyt,   Magyarország 765 Szlovákia 3 új halott, Magyarország 8 Szlovákia 84 ezer teszt 1 millió lakosra, Magyarország 74 ezer

Nem, nem azt szeretném ezzel, hogy vezessük be a szükségállapotot, csupán gondoljunk bele, mi következne, ha mi is megtennénk... Mi következne, ha Orbán Viktor "a szükséges mértékben, illetve ideig korlátozná az állampolgárok jogait és szabadságát?"   

 

Szőnyi József

Új hozzászólás