A Twitter lenullázta a magyar kormány hivatalos oldalát

Kovácsi Sándor írta 2020. 10. 01., cs - 05:27 időpontban

„Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt a Twitter” – olvasható Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán. A felfüggesztés mindenképpen megdöbbentő, ugyanakkor egyáltalán nem előzmények nélküli; a Twitter korábban ifj. Donald Trump fiókját jegelte, miután úgy találta, hogy a befolyásos fiatalember „félrevezető és potenciálisan káros információt” osztott meg a népszerű közösségi felületen, illetve magát az amerikai elnököt (és nagyjából 80 milliós követőtáborát) is „figyelmeztette” már, mondván, a világ legnagyobb hatalmú politikusa bejegyzéseiben túlságosan „szabadon bánik a tényekkel”. Ezzel együtt elmondható, hogy a közösségimédia-óriás ilyen nagyságrendű tisztogatásra korábban még nem igazán ragadtatta magát.

Mint Kovács Zoltán megjegyezte, a Twitter lépése már csak azért is „rendkívül érdekes”, mivel „az Európai Bizottság épp a mai nap fogja publikálni első jogállamisági jelentését”… Hozzátette:

Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok. A szükséges lépéseket megtettük, várjuk a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot... 

Frissítés Kovács Zoltán Facebook oldalán: “…a Twitter szép csendben újra elérhetővé tette Magyarország Kormányának Twitter-oldalát. Ez mind szép és jó, csak egy a bökkenő: lenullázták a követők számát. Továbbra is várjuk a Twitter hivatalos állásfoglalását, hogy milyen okból tiltotta le az oldalt és követeljük az eredeti állapot visszaállítását!”

 

Forrás: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Új hozzászólás