Drasztikus béremelés jön az egészségügyben

Balassa Endre Bálint írta 2020. 10. 05., h - 12:36 időpontban

Végre sikerül megteremteni azokat a körülményeket, amiért küzdöttünk, hogy hálapénzmentesen, tisztességes, megfelelő bérért dolgozhassanak az orvosok – mondta Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szombaton az orvosi bérek emelésével kapcsolatban tartott online sajtótájékoztatón. A kamara Orbán Viktor azon bejelentésére reagált, amiben a miniszterelnök elmondta: a kormány elfogadta a MOK javaslatait az orvosok béremelésével kapcsolatban.

A járvány miatti emberfeletti munkát csak megfelelő bérszínvonal mellett lehet elvégezni, ezért soha nem látott béremelést kapnak az orvosok...

– jelentette be Orbán Viktor.

Az elnök hozzátette: a továbbiakban is együtt fognak működni a reformok kidolgozásában a kormánnyal.

Lénárd Rita, a MOK alelnöke boldog, történelmi pillanatnak nevezte az orvosi bérek drasztikus emelkedését.

Ez egy olyan eredmény, amelyre hatvan éve várok, a hálapénz hetven éve fertőzi az orvosi munkát. Ezt a miniszterelnök felismerte, és ígéretet adott arra, hogy további strukturális átalakítás következik, nyitott volt az orvosi kamara minden felvetésére

– mondta.

A Magyar Orvosi Kamara közleményében azt írja: a béremelés pontos ütemezésével kapcsolatban még folynak az egyeztetések, de a háromlépcsős béremelés első, legnagyobb lépése 2021. január elsejével megtörténik, a további két lépcsővel pedig az eléri a kamara bértábla-javaslatát.

A közel 48 ezer magyar orvos érdekképviseletét ellátó MOK üdvözli a kormány orvosi bérrendezéssel kapcsolatos döntését, és biztosítja együttműködéséről Orbán Viktor miniszterelnököt – áll a testület közleményében.

 

MTI nyomán

Új hozzászólás