180 fokos fordulatot vett Zuckerberg

Kovácsi Sándor írta 2020. 10. 13., k - 14:28 időpontban

A Facebook betiltja platformján a holocaust-tagadást és tagadókat... 

180 fokos fordulatot vett Mark Zuckerberg ebben az ügyben - jelentette be hétfőn a vállalat hivatalos blogján. Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indít a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson...

- fogalmazott Zuckerberg. 

Leszögezte: e döntés a számára is belső küzdelemmel járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Muszáj vonalat húzni az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között. A világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás...

A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben...

- fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több - általa vagy más érdekszférák által - gyűlöletkeltőnek bélyegzett mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, valamint korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó - általa félrevezető információknak titulált - anyagok közlését illetően is, írta a VilagHelyzete.

Új hozzászólás