Párizsban amnesztiát követelnek a migránsoknak

Kovácsi Sándor írta 2020. 10. 19., h - 21:03 időpontban

Több ezren vonultak Párizs utcáira, hogy amnesztiát követeljenek a bevándorlóknak. A tüntetés egy nappal a brutális terrortámadás után történt, mely során egy migráns lefejezett egy tanárt.

A "papír nélküli" migránsokért vonultak fel Párizs utcáin az aktivisták, egy nappal a brutális terrortámadás után.

Szombaton több ezer fős felvonulás kezdődött a francia főváros utcáin "Szolidaritás Menete" címmel. A szervezők azzal a céllal hirdették meg az eseményt, hogy támogassák az illegális bevándorlókat és elérjék, hogy a kormány a befogadóhelyek helyett saját lakhatást biztosítson számukra. A tüntetés arra is felhívta a figyelmet, hogy a papír nélkül az országba érkező illegális bevándorlók nehezebben találnak munkát, és hamis igazolványokkal tudnak csak alkalmi munkákat vállalni.

Az országban komoly problémát jelent a bevándorlás kezelése, ezért a francia kormány szeptemberben arra kérte a prefektusokat, hogy gyorsítsák fel az integrációt, hiszen, ahogy a Le Figaro is rámutat, becslések szerint 300 és 600 ezer között mozog az országban élő illegális migránsok száma.

A tüntetés azért váltott ki vegyes érzelmeket sokakban továbbá, mert egyrészt a koronavírus-járvány második hullámának közepén került rá sor, figyelmen kívül hagyva a szabályozásokat, másrészt egy nappal azután rendezték meg, hogy egy csecsen bevándorló brutálisan lefejezett egy párizsi tanárt. Az esetet később iszlamista terrortámadásnak minősítették.

 

Forrás: V4NA nyomán

Új hozzászólás