Trump több tízezer híve vonult fel szombaton a fővárosban

Balassa Endre Bálint írta 2020. 11. 15., v - 09:37 időpontban

Donald Trump több tízezer híve vonult fel szombaton az amerikai fővárosban, Washingtonban, az amerikai elnök elmúlt négy éves tevékenységét dicsőítve, illetve a választási csalások kivizsgálását követelve. "Még négy évet!" – kiáltották a tüntetők. Bár Trump nem vett részt a megmozduláson, konvoja elhaladt a menet mellett, az elnök a kocsiablakból integetve köszöntette híveit. –

Szívmelengető látni azt a hatalmas támogatást...

– írta Twitter-üzenetében az elnök, aki a november 3-i elnökválasztáson 73 millió szavazatot szerzett, tízmillióval többet, mint négy évvel ezelőtti győzelme idején, úgy tűnik azonban, mégsem eleget ahhoz, hogy újraválasszák. Ellenfele, a Demokrata Párt elnökjelöltje, Joe Biden nyerhette meg a választást a már majdnem végleges szavazatszámlálás alapján, már ha lehet hinni az amerikai sajtóorgánumoknak…

A választásokat elcsalták tőlünk! Állítsuk meg a csalást!

– szólalt fel Courtney Holland konzervatív aktivista a szombati felvonulás során, utalva a Trump által hangoztatott vádakra is, melyek szerint a koronavírus-járvány miatt több tízmillió választópolgárra kiterjesztett levélszavazás során visszaéléseket követtek el a demokraták. A hivatalban lévő elnök nem hajlandó elismerni, hogy Joe Biden nyerte meg a választást, több államban perkeresetet nyújtott be pártja a szavazatok újraszámolását, illetve a visszaélések kivizsgálását követelve.

Az ügynek még messze nincs vége, várakozással teli a sajtó... 

Sok érdekesség kerül nyilvánosságra, újabban a Facebook tiltott le egy nagy létszámú csoportot, amely a „Stop the Steal”, avagy „Állítsák meg a [szavazat-] lopást!” névre hallgatott. A csoportban Donald Trump amerikai elnök szimpatizánsai tüntetést szerveztek az amerikai elnökválasztás szavazatszámlálási folyamata ellen.

Egyre több gyanús dologra derül ugyanis fény. A keddi választás után maga Biden vallotta be, hogy az amerikai politika történetének legnagyobb választási csalási gépezetét hozták létre.

A Trump-adminisztráció több gyanús dologról is beszámolt. Michigan állam Antrim megyéjében például több ezer Trump szavazatot Bidenhez irányított át a szavazatszámláló program. Ráadásul ugyanezt a szoftvert használták az állam 47 megyéjében, sőt Georgia államban is, ahol – Michiganhez hasonlóan – a hirtelen beömlő szavazatok fordították meg Biden javára az eredményt.

Az arizóniai Maricopa megyében a szavazóbiztosok tévesen nyilvánították szabálytalannak a személyesen megjelenő választók voksait.

Arra is volt példa, hogy egy 118 éves ember, bizonyos William Bradley adott le levélszavazatot Bidenre, holott a férfi már 1984-ben elhunyt.

Az elnök közleményében úgy fogalmazott: “Joe Biden teljesen hamisan pózol győztesként”. Közölte, hogy folytatni fogják az államonként elindított pereket a feltételezett választási visszaélések miatt. Hozzáfűzte: “a választásnak nincs vége.”

 

Források: Magyar Nemzet; karpat.in.ua

Új hozzászólás