A lengyelek betilthatják a Pride-okat

Kovácsi Sándor írta 2020. 11. 16., h - 05:38 időpontban

A hagyományos családmodellt védő javaslatot nyújtottak be a lengyel törvényhozás alsóháza, a Szejm elé. Amennyiben a képviselők megszavazzák, úgy Lengyelország betiltja a pride felvonulásokat (Egyenlőség Meneteket) és minden közösségi rendezvényt, amely a nem-heteroszexuális orientációkat, valamint nemi identitásokat, az azonos neműek házasságát, élettársi kapcsolatát, vagy az azonos nemű párok örökbefogadását “reklámozza”.

Az Élet és Család Alapítvány több mint 200 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy a parlament elé kerüljön a javaslat. A katolikus egyház kiállt a kezdeményezés mellett, segítségével több száz templomban lehetett támogatni a családvédelmi indítványt.

Szczecin érseke, Andrzej Dzięga papjainak írt levélben szorgalmazta az aláírásgyűjtést. Mint fogalmazott, “a törvény célja, hogy védjen az LMBT-propagandával, a genderideológiával és minden olyan gyakorlattal szemben, amely természetellenes. Egyben megnyilvánulása az anyaföld, a szellemi és hazafias értékek, valamint az erkölcsi rend fenntartása iránt érzett tiszteletünknek.”

 

Forrás: Independent nyomán írta a Hunhír

Borítókép: Maciej Luczniewski/Getty Images

Hozzászólások

Gábor Édes

2020. 11. 17., k - 17:05

Azért szerintem ez már kicsit túl megy a célon. Az oké, hogy az eszme hazudik és ezért nincs helye az iskolákban stb, de az, hogy már gyülekezniük se szabajon, az konkrétan azt közvetíti, hogy magát a közösséget is szét akarják verni. És ennek itthon is kárát látjuk majd: mégjobban megy majd a süketelés, hogy az illiberálisok csak elnyomni és kirekeszteni tudnak.

Nagy Zoltán

2020. 11. 18., sze - 07:45

Miért akarná a "közösséget" szétverni? Ez a "közösség kizárólag a közbotrány okozásban, a csendes többség provokálásában, megbotránkoztatásban, közszemérem-sértésben tudja megvalósítani önmagát? Mert ha igen akkor megérett a szétverésre és nem látom az okát miért is kellene tolerálni,

Új hozzászólás