Az Apró-Dobrev klán akadályozta meg Erdély visszacsatolását?

Szőnyi Balázs írta 2020. 11. 18., sze - 18:22 időpontban

Elképesztő titkokat árult el az MSZMP egykori főtitkárának állandó légikísérője, Sanyi bácsi - írta a Vadhajtások a Blikk cikkére hivatkozva. Arról is mesélt Sanyi bácsi a cikkben, hogy 1971-ben Kádár tárgyalásokat folytatott Nicolae Ceaușescu román pártfőtitkárral Bukarestben, de Kádár a tárgyalások után feldúltan azt mondta állandó segítőjének, hogy “nem lesz semmi a visszacsatolásból… túl sokba kerülne ez Magyarországnak, Apró elvtárs (…) nem szeretné”...

Mint mindenki előtt közismert, Gyurcsány Ferenc, a valaha élt legkártékonyabb miniszterelnök az Apró-családba házasodott be azzal, hogy elvette az Apró-unokát, Apró Piroska lányát, Dobrev Klárát feleségül.

Ezek szerint tehát az Apró-családon nem csupán magyarországi magyarok, hanem a határon túliak ellen elkövetetett bűnök is szerepelnek a bűnlajstromban.

Apró Antal 1956-ban “fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalom- és szabadságharc hőseit, majd a Kádár-rendszer megbízható elvtársaként személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a “nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett. A történelem 50 év elteltével 2006-ban a pesti utcán ismételte magát, amikor az Apró-klánba beházasodott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként verette és kardlapoztatta az embereket az utcán.

Az MSZMP KB határozata alapján 1956-ot követő “érdemeiért” ekkor a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták Apró részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét. Azóta is ebben az ingatlanban tengeti hétköznapjait a Dobrev-Gyurcsány-Apró család...

Apró a magyar nép körében az 1956 utáni keményvonalas megtorló politikát támogató fellépése miatt vált hírhedtté, a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány másik két vezető személyiségével együtt, mint “Kádár-Apró-Dögei”-t emlegette a pesti közbeszéd.

Apró Antal lánya, Apró Piroska volt az, aki olcsó hiteleket nyújtott Gyurcsány Ferencnek, aki a ’90-es években ezzel a trükkel és az állami vagyon áron aluli megszerzésével egy csóró pápai gyerekből gyorsan milliárdos vörös oligarchává válhatott. Apró Piroska később Horn Gyula kabinetfőnöke volt, vagyis a kommunista hálózat tökéletesen érvényesült a Rendszerváltást követően is.

Lánya sem esett messze a kommunista hálózat almafájától: Dobrev Klára, aki jelenleg EP-képviselő és a magyarok elleni uszítás szószólója Brüsszelben, 2002-ben a báb Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, innen ejtőernyőztették a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatala elnökhelyettesének.

A Blikk tudósítása szerint Kádár 1971-ben Bukarestben egyeztetett az elmebeteg román kommunista Ceaușescu főelvtárssal Erdély visszacsatolásáról, de a tárgyalásokról visszaérkezve Kádár az állandó légiutas kísérőjének elmondta: Erdély visszacsatolását Fock Jenő elvtárs mellett Apró Antal elvtárs sem támogatja.

Így tudósít a megdöbbentő sztoriról a Blikk:

Akkoriban persze erről nem beszélhetett, mint ahogy évtizedekig megőrizte a Kádárral repülés közben folytatott bizalmas beszélgetéseket, köztük azt is, amely szerint 1971-ben Brezsnyev visszacsatolta volna Magyarországnak Erdélyt, mert Románia barátkozni kezdett a Nyugattal.

"Kádár Bukarestbe repült egy ugyanilyen géppel, de összeveszett Ceausescuval, nagyon feldúltan szállt fel utána a repülőre..."

Nagyváthy elvtárs, nem lesz semmi a visszacsatolásból. Olyan nagy a szegénység az ottani falvakban, hogy túl sokba kerülne ez Magyarországnak, Apró elvtárs és Fock elvtárs nem szeretné” – ezt mondta Kádár nekem itt, épp ezen a széken ülve. Sosem írtak erről az újságok, nekem pedig hallgatnom kellett...

– állítja 49 évvel később Sanyi bácsi.

 

Vadhajtások nyomán

Hozzászólások

Névtelen

2021. 05. 04., k - 10:16

Teljes vagyon elkobzással és életfogytig tartó börtön büntetéssel büntetni az egész familiát ! Nincs kivétel a külföldön tartott és birtokolt ingatlanok és bankbetétek felett sem, hiába vannak a letétbe helyezett milliárdok euróban és dollárban hiába nem tartozik területileg a sziget / Seysell és Arab vagy Ázsia területeken , szigeten a vagyon a nemzet tulajdonába, akkor is jogtalan a magyar Hazától elrabolt vagyonból, a nép közös tulajdonából ellopott bármekkora és bármennyi vagyon. Ezt a jelenlegi Igazságszolgáltatás és annak felügyelete kormány szinten is köteles ellenőrizni és számon tartani ! Ez a nemzet érdeke és elvárása ! Aki nem tartja be a kötelességét ismét börtönbüntetést kell végrehajtani rajta és kormányzati felügyelettel kell a teljes megtérítés végéig is számon kérni !!!!!!

Ez az eggyik család csak és vannak még akik a gengszterváltás óta hatalmon voltak , vannak na őket is ! Jobb élet lenne és talán még az adósságot is rendezhetné az ország okosan !

Gyökér fideszeseknek

2021. 05. 04., k - 20:55

Hat bazki, ehhez nem nagyon lehet hozzászólni de komolyan. Hatalmas 🌳sz az is aki a cikket kitalálta és megírta meg az is egy egysejtű aki ezt benyeli. Egyszerűen gyomorforgató az ostabaságotok meg a gerinctelenségetek. Szégyen hogy ilyen emberekkel kell egy bolygón együtt élnem akik amőba szinten vegetálnak...

Új hozzászólás

Forrás neve
Vadhajtások