Karácsonyi levél Orbánnak, hogy állítsa le magát...

Kovácsi Sándor írta 2020. 11. 19., cs - 12:07 időpontban

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester szerint válságkezelés címen vonnak el súlyos pénzeket az önkormányzatoktól, miközben nemet mondanának az EU-s segítségre. Arra is fel akarja hívni a figyelmet, hogy egyszerre kell megküzdeni a koronavírus-járvánnyal és a nyomában loholó gazdasági válsággal. Ilyenkor pedig mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből.

Felfoghatatlan és elfogadhatatlan, hogy ebben a helyzetben Ön egyszerre indít háborút a járvány és a gazdasági válság kezelése szempontjából kulcsfontosságú két szövetségese, a magyar önkormányzatok és az Európai Unió ellen. Ahelyett, hogy a partnerség erősítése révén megsokszorozná a védekezéshez, az életek és egzisztenciák megvédéséhez szükséges erőt, Ön lemondani készül a magyar embereknek járó európai támogatásról, és kicsinyes sarcpolitikával csődveszélybe sodorja az önkormányzatokat. Káros és rövidlátó politika ez, amely a kicsinyes hatalmi érdekeket az ország egészének érdekei elé sorolja...

– kezdte az Orbán Viktornak szánt levelét Karácsony Gergely és felsorolta, milyen nehézségekkel küzd a főváros. Többek között a bevételeik húsz százalékkal estek vissza.

Karácsony felszólította a miniszterelnököt, hogy ne az önkormányzatok zsebébe turkáljon, hanem “csapjon az Európai Unió tenyerébe”, és fogadja el a partnerséget.

Új hozzászólás