Nem csökken a migrációs nyomás Magyarkanizsán

Kovácsi Sándor írta 2020. 11. 20., p - 18:18 időpontban

Hétfő reggel a szerbiai belügyi szervek egy akciót hajtottak végre, amelynek keretében Horgos területéről 246 illegális bevándorlót szállítottak el, több befogadóközpontba - írta a Vaj.ma. Az akció akkor sikeresnek bizonyult, kis időre fellélegezhettek a helyiek, azonban azóta ismét visszatértek a határmenti falvakba a migránsok, hiszen az illetékesek szerint az utánpótlás folyamatos. Jelenleg naponta több alkalommal is nagyobb létszámú csoportok érkeznek, főként Horgosra - írta a Vajdasági magyar lap.

Lackó Róbert magyarkanizsai migránsüggyel megbízott koordinátor elmondta, hogy a helyiek biztonságának érdekében a múlt hétvégén megkezdte a munkát Horgoson, Martonoson és Magyarkanizsán az őrző-védő szolgálat, amelynek feladata a migránsok felügyelete 24 órán keresztül.

Az őrző-védő szolgálat tagjai rendelkeznek helyi ismerettel, így nekik az a dolguk, hogy azokon a bizonyos helyeken, ahol általában sok illegális bevándorló van, állandóan jelen legyenek megkülönböztetett öltözékben. A rendőrőrssel az a megbeszélés, hogy szólhatnak nekik és ők rögtön intézkednek. Ezt teszik is a rendőrök, amikor csak mód van rá. Sokszor beszéltünk már róla, hogy a rendőrök létszáma kevés, de el kell mondani, hogy valóban, amikor csak mód van rá, azonnal intézkednek, ott vannak és végzik a dolgukat. Tehát ez egy ilyen közös munka, aminek az a célja, hogy biztonságérzetet keltsen a lakosok körében, tehát, hogy azokon a helyeken, ahol gócpontok vannak, ott legyenek jelen az őrző-védő szolgálat tagjai. Eddig jók a visszajelzések, de még túl korai azt mondani, hogy ez az intézkedés nagyon hatásos, meglátjuk. Annyi biztos, hogy folyamatosan végezzük ezt a tevékenységet...

-mondta Lackó Róbert.

 

Borítókép: FES Budapest

Új hozzászólás

Forrás neve
Vajdaság.ma