Texas beperelte Pennsylvaniát, Michigant, Georgiát és Wisconsint a választási csalás miatt

Wertheim László írta 2020. 12. 09., sze - 18:09 időpontban

Két különböző helyről – Georgiából és Pennsylvaniából – is eljutott korábban a Legfelsőbb Bíróságig a direkt választási csalás, a választási rendszer kiskapuival való visszaélés, valamint a választási rendszer illegitim módosításának vádja fellebbezések útján, de most egy harmadik helyről is megerősítést kapott Trump tábora: Texas állam ma hajnalban – magyar idő szerint kora délután – vádat nyújtott be a Legfelsőbb Bíróságnak, melyben választási csalással vádolják a négy felsorolt tagállamot.

Texas kormánya azt kéri a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy érvénytelenítse a szavazás eredményét ezekben a tagállamokban a választási csalás, és az alkotmányos rend elleni támadás miatt.

Ez azért jelentős fejlemény, mert a Republikánus Párt második legnagyobb platformjának vezetője Ted Cruz texasi szenátor, a következő elnökválasztás toronymagas esélyese – akárki is nyeri a Trump-Biden párharcot. Vagyis vélhetően ő lesz a konzervatív tábor új arca. Elemzők szerint pennsylvaniai eset biztos győzelem lehet Trumpnak, de ahhoz, hogy megkezdhesse második ciklusát, két másik tagállamban is győzni kell jogi úton.

A Legfelsőbb Bíróságon jelenleg 6:3 arányban vezetnek a republikánus elnökök által kinevezett bírók, de egyikük már régóta átállt a másik oldalra, négyről pedig szinte biztosan tudni, Trump oldalán állnak, úgyhogy a következő elnök kiléte, egy magyar-lengyel majdan esélye és egy esetleges polgárháború kirobbanása lényegében valószínűleg egyetlen bíró véleményén múlik majd.

 

888.hu nyomán

Borítókép: AP/Richard Drew

Új hozzászólás

Forrás neve
Vadhajtások