„Aki nem oltatja be magát, az fizesse ki a kezelését!”

Wertheim László írta 2021. 01. 05., k - 21:49 időpontban

Daróczy-Gaál Ágnesa a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, hogy, akik dolgoztak koronavírusos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, a többi dolgozó között viszont vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van. Daróczy-Gaál úgy véli, hogy azok a szakemberek is be fogják magukat oltatni, akik jelenleg még bizonytalankodnak, ha már több oltóanyag is elérhető lesz az országban.

Daróczy-Gaál Ágnes azt is elmondta a rádiónak, hogy „érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek”.

Azt is hozzátette, ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Szerinte így már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen. 

Ez persze egyfajta zsarolásnak is felfogható...

 

HVG nyomán

Új hozzászólás

Forrás neve
HVG