Mindkét mandátumot demokraták nyerik el...

Szőnyi József írta 2021. 01. 06., sze - 15:44 időpontban

Ennél rosszabb hír idén már nem lesz! (részletek a 888.hu cikkéből)

"Amerikai idő szerint hajnalban a georgiai szenátorválasztás úgy áll, hogy mindkét mandátumot demokraták nyerik el.

A georgiai választás jelentősége pedig sajnos még a választásnál is fontosabb volt: eldőlt, hogy a Biden mögött álló demokrata platform nemcsak hatalomra kerül, hanem mind a három fő intézményt (kabinet, képviselőház, szenátus) ugyanazon párt szerzi meg.

Ez azt jelenti, hogy a Demokrata Párt, azon belül is Joe Biden platformja – az azt támogató szervezetekkel együtt – azon szervek felett is irányítást szerzett, amelyeknek az lenne a feladatuk, hogy őket felügyeljék, és döntéseiket esetlegesen megvétózzák.

Az Orbán Viktor által vezetett kormány még sosem találkozott össze olyan demokrata elnökkel, aki teljhatalommal rendelkezett.

Most egy jóval radikálisabb baloldal jóval ütősebb, lényegében korlátokat nem ismerő hatalmával kell számolnia a kormánynak.

És nekünk, persze.

Vége a konzervatív Egyesült Államoknak?

Ami még ennél is fontosabb kérdés, hogy élni fog-e a Biden-adminisztráció a már előre belengetett, sőt bizonyos esetekben megígért változtatásokkal:

A szenátus felduzzasztása négy új demokrata mandátummal.

A legfelsőbb bíróság felduzzasztása liberális főbírókkal.

Az illegális migránsoknak adott szavazati jog az elnökválasztáson is.

Amennyiben igen, a Republikánus Pártnak, legalábbis ennek a jelenlegi, konzervatív republikánus pártnak évtizedekre lőttek.

Ami pedig megtörténik Amerikában, az sajnos idővel megtörténik a csatlósai körében is."

 

888.hu nyomán

Új hozzászólás