Az ellenzék 6 pontja hazugságra épül

Pók Katalin írta 2021. 01. 09., szo - 12:32 időpontban

Összeült az ellenzéki szivárványkoalíció és megalkotta 6 pontját. Már összetételük maga az ellentmondás, mert tudva lévő, hogy a Jobbik Gyurcsány ellenében jött létre, az akkori MSZP ellen, most meg velük köt szövetséget, a tűz a vízzel. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy a Jobbik baloldali párttá vált, amivel felszámolta önmagát. De mit is alkottak ők együtt? Mi lenne a tervük Magyarország számára, amivel a posztorbáni korban uralkodnának? De már itt leszögezhetjük, hogy a gyűlölet hozta őket egy táborba, az Orbán fóbia más összekötő kapocs nincs közöttük. Lehet e gyűlöletből kormányozni? Most, mégis egy közös nevező létrehozására törekedtek, lássuk mit szeretnének?

 

1. Egy önmagával békében élő nemzetet akarnak

Hogy lehetséges ez? Azt mondják már nincs jobboldal meg baloldal, nincs konzervatív meg liberális, csak béke. Mégis, hogy gondolják, amikor létük alapja a gyűlölködő beszéd mind a mai napig. Ott van az O1G, ami szimbólumukká vált, ezt a trágárságot élvezettel használják, aminek alapja az Orbán gyűlölet. Aztán ott van a patkányozás, ami már kiterjed az összes jobboldali szavazóra. Aztán ott van a Fidesz bárányok, a lámpavassal fenyegetés. Minden fideszessel való leszámolás, az ellehetetlenítés, a vagyonelkobzás, a földönfutóvá tétel. Mind csupa fenyegetés, a gyűlölet csak úgy süt belőle. És akkor még nem szóltunk a „fehér, heteró, keresztény képződményről”. Ti akartok békét, akkor előbb nézzetek szét a házatok táján? Még ezen túlmenően ott vannak az alpári parlamenti beszédek és viselkedések, a kormányfő legyilkosozása, a hazug kamu videók gyártása. Amikor vészhelyzet van, amikor az emberek életéért küzd a kormány az orvoscsapatokkal együtt, még akkor sincs béke, mert inkább drukkolnak a vírusnak, mint az emberek gyógyulásának, mert akkor Orbánon csattan az ostor. Hogyan lehetne béke, ha még ilyenkor is fontosabb az aljas hatalomszerző politikai cél, mint az emberek megmentése.  Így az első pont már hazugságra épül. 

 

2. Demokratikus jogállamot hirdetnek

Ez a jogállamisági kérdés egy politikai blöff, egy ütőfegyver, aminek hangoztatásával újból csak politikai hasznot remélnek, az Orbán kormány leváltását, amivel sajnos sikeresen lobbiztak Brüsszelben. Mindenki mást ért alatta, ennek semmi valóságalapja nincs, miután sehol nincs lefektetve, hogy mi a jogállam. Jogállamot lehetne emlegetni, mondjuk a harmadik világ országaiban, vagy az arab országokban, ahol a jog nem biztosítja a vallás, és szólásszabadságot vagy a nők egyenlő jogait. Észak Koreában is nyugodtan lehetne emlegetni, de egy demokratikus országban semmi más csak hazug politikai fegyver. Tehát már ez is hazugságra épül, mivel országunk törvényei biztosítják a sajtószabadságot, szólásszabadságot, a vallásszabadságot, és egyenlő jogokat. A média kiegyenlített, de lehet, hogy még mindig kissé balra billen, mindenki azt mond, amit akar, amit láthatunk a baloldali média és a parlamenti gyilkos hozzászólásokból is. Köztudott, hogy nagyobb a szabadság e téren, mint a svédeknél, vagy a németeknél, ahol liberális véleményterror van. Azért, mert szerkezet változások voltak az egyetemeken, attól még teljesen szabad az oktatás. Ám láthattuk, az SZFE ügy kapcsán, hogy baloldali túlsúly van, jobboldali gondolatot az oktatásba be sem akarnak engedni. Ezt kísérelte meg a már tíz éve hatalmon lévő kormány, szinte könyörgött, hogy csak egy-két kurzust lehessen bevezetni, ami nemzeti, de ellenállásba ütközött, világra szóló botrányt csaptak belőle. Miután mindenki másról beszél a jogállam kapcsán, egyesek a korrupciót emlegetik. Ezen azt értik, hogy némely esetben, kormánypárti vállalkozók is nyernek a pályázatokon. Ezt nem mulasztják el, korrupcióként sulykolni, csakhogy ez is hazug állítás. 

 

3. Jövőbe tekintő kormányzást hirdetnek

Mit is értenek ezen? A bolygó jövője, környezettudatos magatartás, örökségünk védelme, fenntarthatóság és ilyenek. Nos ezt röviden lezárhatjuk, mivel a kormány ezeken a kérdéseken folyamatosan dolgozik. Így eleve hazugság ezt újdonságként állítani, mintha ez a kormány hiányossága lenne, amin majd sz új titánok változtatnak. 

 

4. Gondoskodó társadalmat hirdetnek

Ez is hazugság, mert azt feltételezi, hogy az Orbán kormány nem gondoskodó. Akkor csak tekintsünk a családpolitikájára, ami igen hangsúlyos, ösztönzi a magyarság fennmaradását, segíti a családokat a CSOK programokkal, aminek már látszik is az eredménye, mert sokkal több gyerek születik, sok családba megérkezik azóta a harmadik gyerek is. Mi ez, ha nem gondoskodás? A járvány idején segíti a kis és közép vállalkozókat és más segítő intézkedést hoz, ami ellen viszont az ellenzék igen élénken tiltakozik, hogy tönkreteszi az önkormányzatokat. Igaz, hogy a kormány kompenzálja őket, de hazug módon azt mondják, hogy csak a fideszes önkormányzatokat. Sajnos, mindenben ott a hazugság. 

Igen érdekes újmarxista gondolatokat fogalmazott meg ennek kapcsán az ellenzék, mondván „nincsenek kiváltágok”, igazságos újraelosztást”. Talán vagyonelkobzást akarnak, mint az átkosban? Újra akarják a szocialista eszmét, elvenni a gazdagok vagyonát és kiosztani a szegényeknek? Ebből is kolhozosítás lett, a szegények nem kaptak semmit.

„Idősek, betegek, szegények”, „szociális ellátás” -ezek a jelszavak.  Ezzel szemben a kormány álláspontja, becsületes munkáért, becsületes bért, nem osztogat munka nélkül feleslegesen, bár a segítségadás kiterjed azért mindenre. Hol van vajon még ilyen, hogy ingyenes közétkeztetés, ingyenes óvoda 3 éves kortól? A nyugati országokban ilyen nincs, amit pedig követni akarnak.

 

5. Szolidáris igazságos Magyarországot

A szolidaritás a migrációra vonatkozik a közbeszédben már régóta. Vajon, hogy akarnak szolidaritást, amikor leszögezik, hogy fellépnek az illegális migráció és emberkereskedelem ellen. A bevándorlást a nemzeti kormány kezében akarják tartani. Mi az, hogy nemzeti? A jelenlegi kormány a nemzeti, és ez az ő programja. Ja, persze a közvéleménykutatások eredménye! Minden közvéleménykutatás azt mutatja, hogy a magyar nép nem bevándorláspárti, tehát ezt belevették a programjukba. De már eleve ellentmond a szolidaritással, és azzal a ténnyel, hogy jelenleg kiszolgálják Brüsszelt. Ez orbitális ellentmondás és hazugság,

 

6. Hazafias kormányt, európai Magyarországot

Hazafias kormányt? Talán nem jól hallunk? Az ellenzék a folyamatos hazaárulást követi el, brüsszeli ténykedései kapcsán. Még csak nemrég volt, hogy az EU-s pénzek ellen kampányoltak, miszerint a pénz elvonással kellene büntetni hazánkat. Nem számított nekik, hogy itthon tönkre menne minden, az ország itt maradna források nélkül, csak hogy üssenek a kormányon. És ők beszélnek hazafias kormányról? Azt sem feledhetjük, hogy Gyurcsány a kettős állampolgárság ellen kampányolt. Ma pedig a kárpátaljai magyarság megsegítésére juttatott összegek ellen ágálnak. Vajon mégis, hogyan lehetne hazafias ez a kormány?

Az európai Magyarország az már érthető, mert valóban ezt akarják. A bérszínvonal nyugati szintre emelését, a kicsi GDP-is országban. Mégis, hogyan? Felelőtlen ígéret. Az európai Magyarország másik sarokpontjáról azonban hallgatnak, mert tudják, hogy az ország nagy része konzervatív. Miután lobbiztak a keresztény értékrendet megjelenítő Alkotmány és családfelfogás ellen, nyilván a liberális Európa gender, LMBTQI és szélsőséges feminista, valamint homoszexuális lobbi ideológiáját átvennék, hamarosan látnánk az óvodákban és iskolákban, mint oktatási programot. Erről azonban hallgatnak, azaz hazugságra építenek újból. 

 

Az ország egyik fele sajnos, hallgat a hazugságokra, pedig megmondták már az előző érájukban: „hazudtunk reggel, délben, meg este”. 

 

 Pók Katalin  

Hozzászólások

Karol Buzas

2021. 01. 10., v - 09:38

Ez a program értelmi fogyatékos embereknek készült.

Új hozzászólás