Szja-mentességet kaphatnak a 25 év alatti fiatalok

Kovácsi Sándor írta 2021. 01. 15., p - 20:04 időpontban

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt. A kormányfő a beszélgetés folyamán elmondta, hogy legkésőbb 2022 január elsejétől a 25 év alatti fiataloknak teljes jövedelemadó mentességet adnának a tervek szerint – jelentette be Orbán Viktor. De ezen még dolgoznak – tette hozzá.

2010-ben azt vállalta a kormányfő, hogy egymillió új munkahelyet hoz létre, és már most 850 ezerrel többen dolgoznak. A kormányfő koronavírus kapcsán vállalta, hogy több munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus tönkre tett. Elmondta, ez nem a saját véleménye, hanem több száz szakértő véleménye. „Az ország ismerete kulcskérdés a válság kezelésében, ezért volt sikeres a 2010-es, és ezért lesz az a mostani is” – mondta Orbán Viktor.

„A baloldali politika, amely adót emel, az megfojtja a bizalmat, akkor inkább védekezésre rendezkednek be a magyar családok. Ha adócsökkentés van, akkor az bizalmat kelt az emberekben” – mondta a beszélgetés végén a kormányfő.

Szerinte fontos, hogy a nyugdíjasok mellett a fiatalokat is támogassák, hogy „önálló lábra tudjanak állni. Ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszer kerek lesz” – mondta Orbán Viktor.

 

Borítókép forrása: Dallas College Student Blog

Új hozzászólás