Pásztor Bálint a szerb miniszterelnöknek tette fel kérdéseit...

Kovácsi Sándor írta 2021. 02. 01., h - 07:05 időpontban

A vajdasági településeket érintő illegális migráció és a határnyitás kapcsán tette fel kérdéseit Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportjának vezetője Ana Brnabić miniszterelnöknek a mai parlamenti ülésen. A kérdése így szólt:

Mit tesz az állam a lakosok biztonsága érdekében?

Mint kifejtette, Majdány-Rábé környékén riasztó a helyzet, itt több mint ötszáz illegális migráns tartózkodik állandó jelleggel, akik nem csak az üres házakba mennek be, rongálnak és félelembe tartják a lakosságot. Hasonló a helyzet Magyarkanizsán és Szabadka város területén, valamint a nyugat-bácskai településeken.

Ana Brnabić miniszterelnök válaszában emlékeztetett arra, hogy ez 2015 óta visszatérő probléma, az állami szervek pedig folyamatosan azon dolgoztak, hogy ez megoldódjon. Ígéretet tett arra, hogy ismételten utasítani fogja a belügyi szerveket, hogy minden ügyet vizsgáljanak ki annak érdekében, hogy az emberek biztonságban érezhessék magukat ott, ahol élnek.

Miért kell továbbra is PCR-teszt a Magyarországról történő visszatéréskor, ha Észak-Macedóniából, Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból és Bulgáriából anélkül utaznak be...

– tette fel második kérdését Pásztor Bálint.

A miniszterelnök válaszában ígéretet tett arra, hogy kezdeményezni fogja a beutazási szabályok felülvizsgálatát, felkéri a válságstáb orvos tagjait, hogy vizsgálják ki a magyarországi mutatókat.

Pásztor Bálint viszontválaszában az embercsempészettel foglalkozó taxisok tevékenységére is felhívta a figyelmet, a kormányfőnek pedig azt javasolta, hogy tegyenek közös látogatás Majdány és Rábé településeire, hogy személyesen is meggyőződjön a helyiek problémájáról.

Új hozzászólás

Forrás neve
Vajma.ma