Magyar prefektusa lesz több erdélyi megyének

Wertheim László írta 2021. 02. 05., p - 05:34 időpontban

Arad, Szatmár, Szilágy, Kolozs és Kovászna megyékben lesz RMDSZ-es prefektus, továbbá 11 megyében magyar alprefektus is lesz; Szeben megye kivételével az összes erdélyi megyében, illetve Bukarestben és Krassó-Szörény megyében is magyar kormánybiztos-helyettes tevékenykedik majd – adta hírül az RMDSZ Arad megyei szervezete sajtóközleményében. A prefektusi hivatal a kormány területi képviselete, feladata többek között az önkormányzatok és közintézmények működésének felügyelete, a törvényesség betartása.

„Arad megyének több alkalommal is volt RMDSZ-es alprefektusa Bognár Levente, Túsz Ferenc és Horváth Levente személyében, viszont 30 éve most először történik meg, hogy magyar prefektusa lesz” – emelték ki a közleményben.

A Maszol arról írt, hogy Arad megyében Tóth Csaba jogász, a megyei RMDSZ egykori ügyvezető elnöke, a Fornetti Románia volt vezérigazgatója lesz a prefektus, de ezt az RMDSZ nem kívánta kommentálni. A prefektusok és alprefektusok nevesítése csak a posztok elosztásáról szóló sürgősségi rendelet Hivatalos Közlönyben való megjelenése után történik meg.

 

A borítóképet készítette Pinti Attila.

Új hozzászólás

Forrás neve
Aradihírek