Az EU jogállamisági deficitje

Pók Katalin írta 2021. 02. 20., szo - 15:56 időpontban

Az európai kultúra részét képező keresztény örökség nevében, aggodalmunkat fejezhetnénk ki az EU jogállamisága miatt, kérhetnénk a jogállamiság helyreállítását. Az Európa kultúrájának alapját képező kereszténység ugyan az EU Alkotmányába sajnálatos módon nem került be, de alapítóatyái még ebben a szellemben gondolkodtak róla. A keresztény gondolatiságtól eltért az EU sőt azzal éppen szemben megy, így alakult ki a jogállamisági deficit, ami ugyan nincs leírva, de az uniós országokban egy hibás jogrendet alkalmaznak, a „jogot kicsavarják” (Hab1,4), ahogy a bibliai próféta fogalmazott, az Istent elhagyó népekre vonatkozóan. Éppen ez a helyzet az unióban és a nyugati országokban, Istentől elfordultak, a 10 parancsolatot felrúgták, amit „kicsavart” jogrendjük is tükröz. Nem Magyarország jogrendjével van baj, nálunk éppen az európai keresztény kultúrával szinkronban van, amit tükröz Alkotmányunk. Nézzük csak sorban, a beteg „kicsavart” jogrend főbb területeit:

Itt van mindjárt a nemi identitás és a család kérdése. Isten férfit és nőt teremtett, amit olvashatunk a Teremtés könyvében. Ezzel szemben ma a nemek megcsúfolása zajlik, amit sok országban jogszabályi szintre emeltek. Az ENSZ már listázni akarja azokat a csoportokat, közöttük egyházakat, melyek nem fogadják el az LMBTQI jogokat, és már ott tartunk, hogy több mint 70 nemet követelnek elfogadásra. Az egyes tagállamokban, mindezt jogszabály szintjén is bevezetik, ahogyan jogszabályt alkottak a homoszexuális házasságról és örökbefogadásról. A „jogot kicsavarják” a legkülönfélébb módokon, így a jogállamisággal nagy bajok vannak. A család megcsúfolásaként terjed a szlogen, „hogy a család az család”, aminek népszerűsítésébe a média, a nagy kereskedelmi cégek, a filmgyártás is beszáll, de a jogszabállyal támasztják alá. Aztán emberi jognak nevezik a csecsemő gyilkosságot, amit abortusz törvény néven, megint csak törvény biztosít. Ugyancsak törvény biztosítja a nemváltó műtéteket, kicsi gyerekek számára, amibe a szülők néhány helyen már bele sem szólhatnak. Ez mind jogállamisági deficit, a jogot kicsavarják. Eközben Magyarországot vádolják azzal, hogy beleszól a magánéletbe, azt követelik, hogy „szálljon ki a méhemből”, meg a hálószobából. A kormány tulajdonképpen csak jogszabályokkal védekezik, az európai szélsőbalos, jogtiprásra. 

Az őshonos nemzetiségi jogokat nem támogatja az EU, de a romák szegregációjának nyilvánítják, a jószándékú felzárkóztatást, és jogra hivatkozva szankcionálják. Ismeretes a nyíregyházi görögkatolikusok esete, aki segíteni szerettek volna a romáknak programjaikkal, de szegregáció vádjával leállították őket. A vádaskodásban, keresztény ellenes, gender ideológiákat is támogató NGO-ok jártak elől, és habár sorosozással vádolnak bennünket, mégiscsak ezek Soros által támogatott szervezetek. Ugyancsak elhíresült a gyöngyöspatai romák esete, amikor sokszor iskolakerülő, tanárokra támadó, agresszív viselkedésű tanulók szülei részesültek nagy összegekben, mert ezek az NGO-ok szegregációt kiáltottak. Mindezt a kicsavart EU-s jogszabály teszi lehetővé, itt is jogállamisági deficit van. 

Az államot azonban nemcsak ez, hanem az elhíresült börtön biznisz is súlyosan megkárosította. Itt is a „kicsavart” jogrend az EU-s jogállamisági deficit, és a mögötte álló liberális gondolkodás viszi vakvágányra a dolgokat. Harácsoló ügyvédek rájöttek milyen üzlet van az EU-s jogállamiságban. Külön nyomtatványokat terjesztettek a börtönökben, felhívva a börtöntöltelékek figyelmét a borzasztó jogszabályra. Nem süt be a nap a börtönbe? Nincsenek luxuskörülményeid, ez téged megillet?! Pereld csak be az államot, majd az adófizetők pénzéből támogatnak téged. Ezek a kificamodott liberális gondolkodás termékei, amit aztán a „kicsavart jogrendben” alkalmaznak és kamatoztatnak, mindannyiunk kárára. 

Európa iszlamizálását is jogszabályokkal akarják biztosítani. Míg elődjeink és különösen a magyar hazafiak életüket áldozták az iszlám elleni harcban, most Európa saját kezűleg engedi be a migráns tömegek képében. A területfoglalók nem titkolt célja Európa iszlamizációja, ahol az elgyengült, hitét vesztett kultúrkör éppen jó táptalajnak bizonyul. A liberálisoknak politikai haszonszerzés a célja, mert a migráns tömegek rájuk szavaznak. Azzal, hogy szabad teret engednek az iszlamizációnak, a keresztények évszázados harcát csúfolják meg, a jog nevében. Más szavakat használnak, menekülteknek nevezik őket, befogadásukat európai emberi jognak nevezik. Ezt a liberális jogrendet használják ki a migráns tömegek, akik a jogszabályokra hivatkozva teljes ellátást követelnek, miközben terjesztik az iszlámot, szélsőségeseik papokat és ártatlan embereket gyilkolnak. Európa sírásói azonban nem ők, hanem a „kicsavart jogrend”, a jogállamisági deficit.  

Csorbát szenved a törvény, a jog nem érvényesül. Üldözi a gonosz az igazat, a jogot kicsavarják. (Hab1,4)

 

Pók Katalin

A borítókép forrása: FT.com

Új hozzászólás