Novák Eduard rumán sportminiszter szerint Magyarország a példa

Kovácsi Sándor írta 2021. 02. 20., szo - 18:43 időpontban

Novák Eduard Rumán ifjúsági és sportminiszterrel időről időre baj van. Hol az a baj, hogy Georgeként említi Gheorghe Hagit, a román foci egyik élő legendáját, hol az a baj… hogy például a minap egy tévéműsorban elmondta: a romániai sportélet jelen pillanatban kábé ötven évnyi lemaradással küszködik a magyarországihoz képest. És ezt meg is ismételte egy Facebook-bejegyzésben - írta a Főtér.ro.

Persze, egyáltalán nem azért mondta a miniszter úr, amit mondott, mert rugdosni akarta a román sportot, hiszen jelenleg épp ő felel érte. Azért mondta, mert ha egyszer a magyarok jobbak valamiben, ráadásul szomszédok, akkor érdemes tőlük tanulni.

Bejelentése szerint március elején Bukarestbe látogat a magyarországi sportstratégiát kidolgozó munkacsoport, amellyel a rumán fél konzultálni fog, majd megalakítja a hazai sportstratégiát kidolgozó minisztériumközi bizottságot.

És ahogy az már ilyenkor lenni szokott, máris felzúdult alatta a kommentelők kórusa. Amin nem is kell csodálkozni, hiszen aki látott már érzékenyebb témájú Facebook-bejegyzést, pontosan tudja, hogy milyen hisztérikus szájkarate zajlik a kommentszekcióban.

Persze szép lenne megvárni, hátha jó döntéseket hoz Novák miniszter úr. De ez ilyen esetekben nem divat.

 

Borítókép: tedxbaiamare.com

Új hozzászólás

Forrás neve
Főtér.ro