Gulácsi, akit a szivárvány fénye megsütött…

Szőnyi József írta 2021. 02. 23., k - 19:37 időpontban

Végre – már nagyon hiányzott – labdarúgó válogatottunk kapusa is megnyilvánult, no nem a tizenegyesek kivédésének technikájáról, hanem, hát miről másról, mint jelen küzdelmeink legfontosabb kérdéséről:

„A család az család - ez nem is lehet kérdés!” (…) 

„Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárvány családok mellett!”

Minden embernek joga van véleményt formálni és azt megosztani bármilyen kérdésben, nincs is ezzel vita. 

De, kedves Péter: „A család az család- ez nem is lehet kérdés” Ez idáig rendben, csak, hogy mi a család? E körül alakult ki mostanában meddő vita. Meddő, mert e kérdést a mindenek feletti szabályrendszer, létünk alapja és feltétele, a természet már a kezdetek kezdetén eldöntötte.  A tojásokon ül a tojó, testével melegen tartva, életben tartva a jövendő utódokat, a hím hordja mindeközben fáradhatatlanul a táplálékot neki, nekik. A nőstény vigyázza kölykeit, a hím vadászni jár. Nincs olyan, hogy a kisdedeket két hím, két nőstény, sőt, több hím, vagy több nőstény nevelgesse. Az ősanya természet ennyire egyszerűen és magától értetődően lerendezte ezt a kérdést. Mindörökre.

Lehet ezzel ellentétes ideológiákat kitalálni, mellé állni, népszerűsíteni, de felesleges eltévelyedés az egész. A természet rendje nem megváltoztatható.

„…minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember.” – írod.  A mondatban felsorolt kritériumokkal többségében egyet lehet és kell érteni, na de bármennyi?, bármilyen nemű? Na ne! E szerint ha összeáll 20 azonos nemű egyén és kikiálltja magát „családnak”, akkor  ők tényleg egy család, akik azonos jogon nevelhetnek gyermeket egy férfi – nő szent kapcsolat oltalmával?

Voltak már példák ilyen kreált „családokra”, elég borzasztó végkifejlettel…

Ezen azért el kellene gondolkodni két védés között… 

De a legüdvözítőbb az lenne, ha a következő lövés lehetséges ívéről gondolkodnál el és osztanád meg ebbéli tapasztalataidat a nagyközönséggel holmi „kiállok a szivárvány családok mellett” fizetett, vagy elvárt propaganda helyett!

Ez is csak egy vélemény, pont, mint a tiéd, meglátjuk, mi lesz a sorsa…  

 

Szőnyi József

Új hozzászólás