Nem vállalta a TV-vitát Gyimesivel a gyáva tót

Balassa Endre Bálint írta 2021. 03. 14., v - 21:40 időpontban

Szerda este lett volna az újabb vitaforduló a TA3-on Martin Klus (SaS) és Gyimesi György (OĽaNO) között, de a magyar gyűlölő, soviniszta liberális politikus megfutamodott.

Gyimesi így maga mondhatta el a műsorban a szintén egyoldalú, kicsit sem tárgyilagos műsorvezetőnek a magyar álláspontot. Az elfogult műsorvezetésre csak egyetlen példa, mely az egész adást jellemezte: A TA 3-on Bielik Szijjártó Péter és Gyimesi György komáromi tárgyalását hozta fel problémaként. De azt, hogy a tárgyalást mi indokolta, már elhallgatta. Pedig ha az SaS (mert ők blokkolják a kormányban és a kormányprogramon keresztül) a felvidéki magyaroknak is megadná a kettős állampolgárság lehetőségét, eleve okafogyottá válna minden további egyeztetés.

De bicskanyitogató volt az is a műsorban, hogy nem Klus és Korčok miniszter kettős mércéje volt az érdekes a szlovák szerkesztő számára, hanem az, hogy egy-egy magyar politikus a Duna két oldaláról kiáll a magyar érdekképviselet mellett. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy mi magunk illetnénk kemény kritikával a magyar kormányt vagy Szijjártót, ha nem a magyar érdekeket képviselnék. Elvégre ez a magyar alkotmányból adódó feladat.

Az, hogy Szijjártó az eddigi 10 mellé további 27 lélegeztetőgépet ajándékozott a magyar kormány nevében Dél-Szlovákia kórházainak, ezúttal is el lett hallgatva. Gyimesinek kellett megemlítenie, hogy ez volt Szijjártó felvidéki látogatásának egyik apropója. A műsor további részében Bielik felsorakoztatta az összes ismert szlovák fóbiát és előítéletet. Irredentizmushoz hasonlítva a DAC meccsek hangulatát, Klushoz hasonlóan megismételve a kelet-ukrajnai történések kockázatát a Felvidék viszonylatában.

Gyimesi György igyekezett hárítani és cáfolni, művileg felfújt problémának beállítva a magyar kártya újbóli előhúzását. Ami szerinte a kormányfő elleni támadásra van felhasználva. 

Kár, hogy Martin Klus nem merte vállalni a tévévitát és az utolsó pillanatban megfutamodott.   Másnap ellenben fogadta a Magyar Fórum nevű mikropárt többszörösen bukott politikusait, Simon Zsoltot és az Új Szóban évekig Orbánellenes cikkeivel hírnevet szerzett Gál Zsoltot. Hogy aztán feltörölje velük a padlót, és közösségi oldalán közzétett bejegyzésében elviekben  lényegében megerősítsen mindent, amit magyar szempontból az elmúlt napokban lenyilatkozott.   A Magyar Fórum két Zsoltjának így lényegében a hasznos hülye szerepének eljátszása jutott.     Itt tart ma a felvidéki magyar érdekképviselet.  

Új hozzászólás

Forrás neve
Körkép.sk